Bog

Dreng sluger universet

Af (
2019
)

Anmeldelse

Dreng sluger universet af Trent Dalton

18 maj.20

Australsk roman blander fiktion og forfatterens barndomserindring til en varm og magisk fortælling om opvækst i et udsat miljø og et barns fantasifulde forestillinger.

Romanen begynder i 1985 og handler om 12-årige Eli Bell og hans bror, som er stum autist. De vokser op i en forstad til Brisbane i et miljø præget af kriminalitet og stoffer. Deres mor er narkoman, og stedfaren Lyle er dømt for flere kriminelle forhold herunder for at være narkodealer. Trods de barske vilkår finder de to drenge alligevel lyse stunder og kærlighed i tilværelsen godt hjulpet på vej af Lyles utraditionelle, men kærlige måde at være på og deres egen drømmende fantasi og sammenhold.

Eli Bell er en spøjs og modig dreng, der drømmer om at blive kriminalreporter på en avis. I løbet af kort tid er han da også i gang med at opklare og hævne et mord, hvilket fører til en række hårrejsende begivenheder herunder afsløringen af et uhyggeligt forbrydersyndikat. Eli har næse for hemmeligheder og opdagelsen af en skjult rum med en rød telefon i hans hus, får ham til at stille sig selv en række nye spørgsmål om sin familie.

’Dreng sluger universet’ er en hjertevarm, tragisk og gribende roman, der med barsk socialrealisme skildrer en udsat familie. Samtidig er det en coming-of-age fortælling, der udvikler sig gennem en kompliceret og usædvanlig detektivhistorie.

Som karakter træder Eli stærk frem med sin bror ved siden, og selv om det kan virke urealistisk at en tolvårig er i stand til at sætte sådan en handling i gang, er det samtidig en forunderlig og magisk oplevelse at læse bogen, der giver associationer til både Den mystiske sag om hunden i natten og nogle af Stephen Kings stærke børne karakterer.

Trent Dalton er journalist og ’Dreng sluger universet’ er baseret på hans egen opvækst.

Bogdetaljer

Forlag
HarperCollins
Oversætter
Jette Røssell
Faustnummer
47194083
ISBN
9788771915969
Antal sider
476

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer