Bog

Roser & violer

Af (
2019
)

Anmeldelse

Roser og violer af Gry Kappel Jensen

07 jun.19

Mordmystik og mørke kræfter på hemmelig kostskole for magikere. Der er masser af dramatik og spænding i Gry Kappel Jensens nye fantasyserie for unge.

Malou, Kirstine, Kamille og Victoria har modtaget en invitation til Rosenholm Kostskoles informationsmøde for nye elever. Pigerne bliver hurtigt klar over, at skolen ikke er som alle andre skoler, men i virkeligheden er en skole for uddannelse af magikere. En gammel mordgåde og ildevarslende tegn peger i retning af, at skolen snart står overfor et nyt offer, og de fire piger må gøre brug af deres magiske evner for at redde endnu en uskyldig pige fra at dø.

Bøger om magiskoler er set før og er et virkemiddel, der stort set altid fungerer rigtig godt med fortidige hemmeligheder skjult bag gamle mure, særlige regler og ritualer og et rigt persongalleri. ’Roser og violer’ falder fint ind i denne fantasy-tradition, men Gry Kappel Jensen giver handlingen en ekstra grad af magi ved at lade historien udspille sig i Danmark med danske piger i hovedrollen. Dette gør det endnu lettere for læseren at relatere sig til og identificere sig med de fire pigers problemer.

De fire karakterer Malou, Kirstine, Kamille og Victoria er meget forskellige, både hvad angår personlighed, baggrund og magiske evner. Med deres skiftende synsvinkler er der nok af spændingsmomenter at tage fat på. Gry Kappel Jensen fortæller fint om teenagelivet og spirende følelser, der virker som energiudløsere for pigernes magiske kræfter. Samtidig udfolder der sig et dramatisk mordmysterium, som kun pigernes evner kan finde svaret på. Det giver et fedt drive til bogen, at man hele tiden er i gang med at gætte på, hvem morderen egentlig er og samtidig kan følge med i pigernes personlige udvikling.

’Roser og violer’ er første bind i fantasytrilogien ’Rosenholm’. Sprogligt ved Gry Kappel Jensen, hvordan hun skal fange målgruppen, som starter aldersmæssigt fra 12 år og opefter. Forsiden ser super indbydende og flot ud, og handlingsmæssigt fungerer seriens første bind virkelig godt. Hit med bind 2!

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Faustnummer
46508092
ISBN
9788740654790
Antal sider
347

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer