Bog

Troldmanden i træet

Af (
2022
)

Anmeldelse

Troldmanden i træet

02 jan.23
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Første bind i forrygende horroreventyr er mesterligt illustreret. John Kenn Mortensen kan som ingen andre bringe de monstre frem, man håbede at have glemt.

Bogen begynder, da en lille dreng og hans bamse bliver smidt i en brønd af en troldmand for at redde verden fra de destruktive giganter, der opsluger universet. Derefter møder vi Alice, der glæder sig til ferien med familien i sommerhuset. Hun skal mødes med vennerne Timme, Said og Jakobina, som hun har en træhule sammen med. Alices særlige og megairriterende lillebror Lasse, der elsker bamsen Eberhart, er også med. Men Jakobina, som Alice ser rigtig meget op til, vil nu hellere være sammen med nogle, der er ældre, så Alice tager alene på eventyr med Timme og Said. Det bliver en mavepuster af en oplevelse, som ingen havde kunnet forestille sig!

Ude i skovsøen ser de et gammelt hus, som de simpelthen bliver nødt til at udforske. Huset viser sig at tilhøre troldmanden Ivan Drakonov, og er en portal til en mareridtslignende verden, som ingen ønsker at ende i! Pludseligt vælter det ind i huset med forkrøblede væsner fra Det store Spektakel, som tager Ivan til fange og Lasse, der selvfølgeligt er fulgt efter de andre, tager væsnerne også med. Der er ingen tvivl i Alices sind, Lasse skal findes!

Sammen med Timmes nye ven Fenton, Ivans sælsomme selvtænkende tv og Ivans skrumpede hus drager børnene gennem den mørke portal, der både skjuler en uhyggelig landsby fuld af dukker, et enormt flagermusmonster, hekse, et klovneorakel, monstre i massevis og masser af andre skræmmende væsener. De får følgeskab af drengen Sandy, som de ikke ved, om de kan stole. Og kan tre børn overhovedet stille noget op mod Det store Spektakel, der smadrer alt på sin vej?

Historien er et klassisk eventyr med elementer fra andre eventyrfortællinger som ’Labyrinth’, ’Alice i Eventyrland’, en smule ’Harry Potter’, ’Troldmanden fra Oz’ og ’Narnia’. Men den er så meget mere! Den er superdetaljeret, vild, uforudsigelig og indeholder en masse gys. Bogen er den første af en trilogi, og den har enormt potentiale. Forfatteren har i første bind opridset rammerne, så mon ikke næste bind udfolder de mange monstre, samt afslører Lasses store rolle.

John Kenn Mortensen kan som ingen anden bringe de monstre frem, som man håbede at have glemt. Dem der lever af onde tanker, og som bor i skabet eller under sengen, men som i virkeligheden måske er lige ved siden af dig hele tiden, uden at du kan se dem. Og han bringer dem ikke kun frem i erindringen, han giver dem både ansigt og krop. Desuden slutter han fortællingen med en kæmpe cliffhanger, så der er lagt i ovnen til en brandvarm fortsættelse, som børn fra ca. 8 år, der ikke lader sig skræmme, vil elske.

Bogdetaljer

Forlag
Alvilda
Faustnummer
134813741
ISBN
9788741521497
Antal sider
314

Tema

Tema

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser