Bog

Skyggesider

Af (
2015
)

Anmeldelse

Skyggesider af Christina Bonde

11 feb.16
AfPia Bechmann
Skribent

Dæmonisk og psykologisk roman hvor drøm og virkelighed flyder sammen i en afgrundsdyb og hvirvlende spiral mellem sandhed og fantasi.

Tricia er en ung kvinde med mand og barn. Hendes liv er voldsomt præget af tvillingesøsterens selvmord og familiens fortielser. Hun er opvokset i et kristent miljø, hvor ingen taler om søsterens død, selv om Tricia råber på opmærksomhed – et uhørt råb om hjælp som resulterer i en spiseforstyrrelse. Erotiske drømme om en mystisk mand begynder at præge Tricias fantasi, samtidig med at en ukendt kraft påvirker hendes psyke med drømmeagtige syner. Tricia bliver dybt chokeret, da drømmemanden tilsyneladende dukker op i levende live, og hun begynder at tvivle på sin egen dømmekraft. Da flere unge kvinder på egnen begår selvmord, forværres Tricias tilstand. Er hun ved at miste grebet om virkeligheden? Underbevidstheden skriger på Tricias opmærksomhed, men hun kan ikke længere skelne mellem sandhed og fantasi.

’Skyggesider’ er et underbevidsthedens kammerspil mellem fantasi, virkelighed og barndommens fortrængninger, som formår at overraske læseren lige til det sidste. Christina Bonde har sammensat en medrivende blanding af begær, mystik og dæmoniske dødssynder, der fungerer virkelig godt. Der er en god balance mellem psykologisk roman og fantasy. Mine tanker gik til Ira Levins ’Rosemarys Baby’, hvis kalejdoskopiske set up og isnende uhygge går igen i ’Skyggesider’. Sproget er glimrende, og det er fedt, at forfatteren holder læseren til ilden med en urovækkende og hjernevridende handling, som kræver at man holder vejret fra start til slut.

Christina Bonde har tidligere udgivet romaner med islæt af vampyrer, dæmoner og varulve og altid med et psykologisk twist.

Bogdetaljer

Forlag
Tellerup
Faustnummer
51962397
ISBN
9788758820910
Antal sider
278

Tema

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser