Bog

Kloens klippe

Af (
2020
)

Anmeldelse

Kloens klippe af Camilla Wandahl

22 jun.20

Spændende og letlæst science fantasy om identitet, magt og forræderi på planeten Nærv, hvor befolkningen er hybrider mellem øgler og mennesker.

Den 17-årige vårlener Ærild bor sammen med sin familie i den menneskeskabte koloni på planeten Nærv. Ærild stammer fra planetens oprindelige befolkning, som er en hybridart af øgle og menneske. Med menneskenes hjælp bekriger de sammen de højteknologiske parasitter og deres robotnymfer, som angriber og kidnapper indbyggerne for at bruge deres kroppe som værter.

’Kloens klippe’ er første bog i science fantasy-trilogien 'Øglejægerne', som er super spændende nyt til de 12-15 årige fans af science fiction og fantasy. Camilla Wandahl har skrevet en actionfyldt historie om en fremmed verden, hvor mennesket har overtaget magten. Idéen om menneske/øgle hybrider, og de egenskaber det giver vårlenerne, er virkelig interessant og vækker læselysten, fordi man hele tiden må læse mere for at se, hvad der sker for Ærild og Seir under øglejagten og i forholdet til menneskekoloniens leder Den Øverste. Samtidig får man sig en hel del overraskelser undervejs, for Ærilds far gemmer på en stor og afgørende hemmelighed.

Da mennesket ankom til Nærv, var det for at udlede det værdifulde stof zårn i krigen mod parasitterne, som allerede havde indtaget Jorden. Godt 50 år senere er vårlenerne minearbejdere, og da Ærild er otte år mister han sin lillesøster til robotnymferne. Ærild har nu nået den alder, hvor han sammen med sin fætter Seir og deres venner står overfor den rituelle øglejagt på Kloens Klippe.

Under øglejagten gælder det om at knytte et særlige bånd med en udvalgt øgle, som samtidig er adgangsbilletten til at blive øglejæger og en del af Astrovåbnet. Men vejen til Kloens Klippe er lang og farlig.

Der er mange lag i historien, som ud over at fortælle om kulturelle forskelligheder også handler om ansvar, identitet og loyalitet, samt om undertrykkelse og retten til frihed i en højteknologisk fremtid.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
48296971
ISBN
9788763865692
Antal sider
242

Tema

Fik du læst?

Tema

Årets bedste bøger 2021

Vi gør status over bogåret 2021 og præsenterer redaktionens bedste læseoplevelser, der rummer storslåede historiske og personlige skildringer og aktuel debat om køn, klima og kriser.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer