Bog

En intern affære

Af (
2011
)

Anmeldelse

En intern affære af Ian Rankin

06 jun.11

Ian Rankin introducerer politimanden Malcolm Fox i en labyrintisk og velskrevet krimi om store og små forbrydere i det vinterkolde, triste og grå Edinburgh

 Efter den lange serie med John Rebus i hovedrollen – og et lille mellemspil i form af romanen Mellem venner - introducerer Ian Rankin her sin ny hovedperson: Malcolm Fox.

 Malcolm Fox arbejder i politiets afdeling for interne affærer: klagecentralen, der har som opgave at se på uregelmæssigheder og urent trav inden for politiet egne rækker. Det er ikke ligefrem nogen populær afdeling.

Fox har ikke har rørt en dråbe spiritus i fem år, han er fraskilt, lettere overvægtig og går med seler. På hjemmefronten har han sit at slås med, idet hans gamle far bliver stadig dårligere, og hans lettere alkoholiserede søster bliver mishandlet af sin voldelige kæreste.

 I En intern affære har Fox netop fået skovlen under en korrupt kollega og burde egentlig hvile på laurbærrene, da han bliver sat til at overvåge den unge, stræbsomme og yderst tiltalende kollega Jamie Breck, som er mistænkt for at være indblandet i noget med børneporno på nettet. Samtidig findes søsterens kæreste myrdet, og mistankes rettes i første omgang imod Fox, selv om det er åbenlyst, at han ikke kan være den skyldige.

 Det er selvsamme Breck, som Fox er sat til at overvåge, der efterforsker mordet, så situationen bliver mere og mere kompliceret. Både Fox og Breck suspenderes, men det forhindrer dem dog ikke i at gå videre med deres egen efterforskning.

 Der er mange lag, mange personkonstellationer og adskillige sideløbende handlinger, så det gælder om at holde tungen lige i munden. Undervejs begyndte jeg at tvivle på, at trådene kunne blive samlet, men det blev de, som de altid gør hos Ian Rankin. De mange og komplicerede relationer personerne imellem og den langsomme optrævling af sagerne er blot med til at give bogen en ekstra spænding, fordi det hele er skruet så godt sammen.

Malcolm Fox er en anden person end John Rebus, men de har også mange lighedspunkter – bl.a. melankolien, ensomheden, forholdet til kvinderne og deres forkærlighed for svenske biler.

Ian Rankin har et godt sprog og hans bøger virker meget troværdige, så jeg vil med de mange andre Rankin-fans glæde mig til en lang serie med Malcolm Fox i hovedrollen.

Originally published by Anne Klara Bæhr, Litteratursiden.

Bogdetaljer

Forlag
Klim
Oversætter
Søren K. Barsøe
Faustnummer
28738374
Graphic
Joyce Grosswiler
ISBN
9788779558274
Antal sider
446

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer