Bog

Formskifteren

Af (
2020
)

Anmeldelse

Formskifteren

02 mar.21

Fortællingen handler om hverdagens udfordringer med familie og venner og om hekse, åndemanere, dæmoner og ulve. En anbefalelsesværdig serie til læsere fra ca. 10 år.

Første bind i trilogien om drengen Birk, der er i lære hos heksen Alva, er en efterfølger til trilogien om ’Sif og Ulvefolket’, men den kan læses uafhængigt. Jeg vil dog anbefale, at man læser om Sif først for at forstå forholdet mellem Birk og Sif og baggrunden for hendes lidt komplicerede opførsel.

Birk er 15 år og har, siden han var 12 år, været i lære hos heksen Alva, der er Sifs farmor. Alva underviser Sif og Birk i almindelige skolefag og magi. Sif indeholder stærke naturkræfter, men Birks magiske evner har ikke vist sig endnu. Hans far er heller ingen stor magiker, men til gengæld er han en af de stærkeste åndemanere i verden. Efterhånden som Birk bliver ældre og får mere og mere kontrol over magi og besværgelser, vokser hans talent. Modsat hans venskab med Sif, som bliver mere og mere kompliceret. Særligt da heksen Vigdis flytter til byen.

Den gamle borg, Spøttrup, tiltrækker det onde, og i en heksesabbat maner en gruppe hekse dæmonerne frem fra undergrunden. Gruppen af magikere og deres hjælpere, der skal bekæmpe dæmonerne og beskytte verden, består af Alva, Birks far Rune, Birks storebror Asger, Sifs far Torsten samt de tre ulve Blaidd, Urd og Wilk. Kampene mod dæmonerne er desværre ikke uden omkostninger. Heller ikke for dem, der ikke aktivt deltager i kampene.

Sproget flyder let, og universet er opbygget, så fantasylæsere er godt underholdt samtidig med, at problematikkerne omkring venner og familie er beskrevet realistisk med forståelse for målgruppen. Både stemningen og tematikkerne i bogen minder om Nicole Boyle Rødtnes’ serier: ’Skeletter i skabet’, ’Elverskud’ og ’Elverdans’.

Bogdetaljer

Forlag
KRABAT
Faustnummer
38240862
ISBN
9788793974289
Antal sider
197

Tema

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer