Bog

Mindre end en kilometer væk

Af (
2019
)

Anmeldelse

Mindre end en kilometer væk af Sarah Engell

15 dec.19

Otte noveller om det svære ungdomsliv fra en af dansk ungdomslitteraturs skarpeste stemmer. Flot udgivelse i anledning af forfatterens 10-års jubilæum.

Novellesamlingens otte noveller tegner en fin linje gennem Sarah Engells forfatterskab. Tre af novellerne er helt nye, og de resterende fem har tidligere været udgivet i forskellige antologier og enkeltstående udgivelser som for eksempel Mowgli og Det vi har mistet, der begge kan læses i illustrerede udgaver.

Sarah Engell er en stærk stemme indenfor realisme og dansk ungdomslitteratur, og hun har tidligere vundet priser for sine barske fortællinger om sårbare unge på kanten, der er ramt af mobning på sociale medier, selvskade eller psykisk sygdom. Det er tydeligt, at forfatteren brænder for at give stemme til de unge, og hendes engagement skinner igennem med sproglig skarphed og glødende, velresearchede handlingsforløb.

I titelnovellen møder vi den 20-årige Lilly Sophie, der på overfladen lever det billedskønne Instagram liv med flotte Tinder-dates, klimakorrekte holdninger og gode karakterer på studiet. Men indeni er hun ensom, forvirret og i tvivl om sin identitet, og hvad hun egentlig vil med sit liv. På blot 18 sider rammer Sarah Engell ned i en ung piges sårbare indre og tvivl om, hvem hun egentlig er, og hvad hun skal sige og gøre. Den virkelige liv bliver en performance - en skal, som dækker over ensomhed og angst for at fejle som den trendy pige med alle de rigtige valg og likeability på de sociale medier.

Gennem samlingens hjertegribende og billedskabende noveller kommer læseren helt tæt på børn og unge, der er ramt af livets skyggesider, dér hvor det gør allermest ondt og langt fra er perfekt. Fra det fjerne til det nære kommer virkeligheden helt tæt på, og som læser er det umuligt ikke at lade sig påvirke.

'Mindre end en kilometer væk' er en glimrende novellesamling, der også vil egne sig til undervisningsbrug.

Bogdetaljer

Forlag
CarlsenPuls
Faustnummer
47363578
ISBN
9788711904336
Antal sider
110

Tema

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer