Bog

Dragerne vågner

Af (
2019
)

Anmeldelse

Dragerne vågner af Angie Sage

17 dec.19

Hæsblæsende start på serie med nogle af de bedste elementer fra fantasygenren. Angie Sage kan virkelig fortælle en god historie.

Engang var verden fuld af drager, der eksisterede side om side med mennesker. Efter et oprør blev de forvist til en anden verden. Denne verden er nu truet af rovfugledrager og deres ryttere, og kun de magiske sølvskinnende drager kan uden besvær flyve imellem verdenerne.

I 'Dragerne vågner' følger vi drengen Joss, der lever i en slags middelalderverden med drager og slaveri, samt den 11-årige pige Sirin, der bor med sin syge mor og deres kat Sammi øverst oppe i det mest forfaldne højhus i London i en verden, som vi kender.

Sirin er vokset op med historierne om de mægtige drager, og hun er sikker på, at de stadig findes og en dag vil vende tilbage. Joss er fårehyrde under slavelignende forhold sammen med sin søster Allie. En dag hvor han sidder og betragter fåreflokken, triller en stor sølvfarvet sten ned ad bakken ved siden af ham. Det er et af de sjældne drageæg, der indeholder en sølver-drage, som kan passere mellem verdenerne. Ægget er ved en fejl smidt langt oppe fra skyerne fra den blå drage Ramons kløer, efter at han og gruppen af kamptrænede rovfugledrager har plyndret en rede fuld af æg ved de grønne drager i jagten på netop dette særlige sølvfarvede æg.

Gruppen af drager handler ikke kun på egen hånd. De samarbejder med familien Lennix og deres fire børn om at finde en sølver, så de kan indtrænge i den anden verden og skaffe føde og slaver derfra. Mennesker og drager kan låse med hinanden, så de hører sammen og opnår telepati. Men alle Lennixklanens planer forpurres, da den lille sølver Lysander klækker i hænderne på Joss. Og dragen med de mægtige kræfter låser med den unge fårehyrde. Nu starter et voldsomt spændende eventyr for Joss, Lysander og Allie, der havner på Lennixfamiliens borg og senere i den anden verden, hvor de møder Sirin.

Historien er set før, både i serien Eragon og i serien om Temeraire. Der er også masser af paralleller i bogen til andre serier uden drager. Historien er vildt spændende og kan i den grad holde sin læser vågen om aftenen. I Angie Sages tidligere serie udfoldede hun også en forrygende verden, der blev bedre og bedre, efterhånden som serien voksede.

Bogdetaljer

Forlag
Alvilda
Oversætter
Randi Bjerre Høfring
Faustnummer
47248655
ISBN
9788741508146
Antal sider
299

Tema

Fik du læst?

Tema

Årets bedste bøger 2021

Vi gør status over bogåret 2021 og præsenterer redaktionens bedste læseoplevelser, der rummer storslåede historiske og personlige skildringer og aktuel debat om køn, klima og kriser.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer