Bog

Efter syndfloden

Af (
2020
)

Anmeldelse

Efter syndfloden af Kassandra Montag

22 sep.20
AfPia Bechmann
Skribent

Fremtidsroman om en oversvømmet verden, hvor piraterne hærger og befolkningen kæmper for ressourcer og landjord.

Romanen foregår nogle generationer ude i fremtiden. Klimaændringer har medført stigende vandstand, og langt det meste af landjorden er dækket af hav. Landegrænser er udvisket, og folk har bosat sig i små kolonier i forsøget på at overleve i en verden, hvor ressourcerne er knappe, og nye styreformer ser dagens lys.

’Efter syndfloden’ fortæller om en undergangsverden i kamp mod sig selv for overlevelse. Her trives selvløgn og mistillid til trods for den bibelske reference til floderne af vand, der er skyllet over jorden, men åbenlyst ikke har formået at rense den. Som i Kevin Costners ’Waterworld’, er der visuelt levende beskrivelser af livet på havet, men som i filmen bliver idyllen skæmmet af de mennesker og magthavere, som dominerer den nye verden.

Kassandra Montags roman er ikke et direkte opråb om klimaforandringer, men fortæller om menneskelig deroute og om, hvordan moderskabet bliver sat på spidsen som i et ”Sophies valg-dilemma” i valget mellem to børns fremtid.

Myra og hendes 7-årige datter Pearl har endnu formået at klare sig selv ombord på deres lille båd Bird og overlever ved at handle sig frem til forsyninger og informationer med de fisk, som de fanger. Myra er efterhånden et velkendt ansigt rundt omkring på de forskellige handelsstationer, hvor hun hver gang søger specifik information om Row , den datter hun mistede for flere år siden.

Håbet blusser op igen, da nogen mener at have set en pige lignende Row i en koloni i Grønland mange dagsrejser væk og i et lumsk farvand, hvor Bird umuligt kan navigere. Myra har intet andet valg end at risikere alt, herunder Pearl, hvis hun vil nå frem, inden det er for sent.

Bogdetaljer

Forlag
HarperCollins Nordic
Oversætter
Lene Støvring
Faustnummer
47557399
ISBN
9788771916768
Antal sider
429

Tema

Tema

Klimalitteratur

Litteraturen udstiller de fatale konsekvenser af menneskelige handlinger og udgør samtidig en fiktiv legeplads med et indbygget refleksionsrum.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser