05 jan.22

Bogliste

Mødre og døtre

Bøger på listen

Hvis man ikke vidste bedre

Lotte Kirkeby fortsætter med at undersøge de nære og svære relationer i en nuanceret, sørgmodig og sårbar fortælling om et kvindeliv.
Læs mere
Et liv forbi

Et liv forbi

Af Helga Flatland

Et liv forbi

Helga Flatland har skrevet en stærk, formfuldendt roman om ansvar, omsorg, svigt og tillid og om, hvordan familiedynamikkerne ændrer sig, når døden træder ind.
Læs mere

Er mor død

Af Vigdis Hjorth

Er mor død

Når mor ikke er den bedste i verden. Vigdis Hjorths hudløse roman om en datters smertefulde mor-opgør er en af årets helt store læseoplevelser.
Læs mere

Lucy

Af Jamaica Kincaid

Lucy

Fortællingen om 19-årige Lucy, som forlader sin barndoms ø Antigua for at blive au pair i New York, er en litterær perle om et uforsonligt mor-datterforhold.
Læs mere

I kærlighedens navn

Af Karima Bouylud (f. 1975)

I kærlighedens navn

Gennem tre generationers kvinder med rod i Marokko opleves de uundgåelige generationskonflikter og kultursammenstød.
Læs mere

Hvis vi ikke taler om det

Af Leonora Christina Skov

Hvis vi ikke taler om det

Leonora finder mere under fortidens gulvtæppe, og en forlægger ryger med i fejebakken. Modigt, velfortalt og for det meste vedkommende.
Læs mere

Hvide blomster

Af Sissel-Jo Gazan

Hvide blomster

Der er rigtig mange tråde i romanen, men de er mesterligt styret af Gazan, så man halser igennem de godt 500 velskrevne sider.
Læs mere

Præsens maskine

Af Gunnhild Øyehaug

Præsens maskine

Den norske sprogsnedker har skrevet en opfindsom og tankevækkende roman om parallelle universer, ensomme eksistenser og det at savne noget uden at vide, hvad det er.
Læs mere

Tema

Tema

Mødre i litteraturen

Flere og flere bøger sætter ord på de mørke sider af moderskabet og gør op med samfundets mange forestillinger om, hvordan det er alt blive og være mor.
Læs mere