Bog

Det øjeblik du tvivler

Af (
2020
)

Anmeldelse

Det øjeblik du tvivler

17 nov.20

Benhård YA-realisme om magtmisbrug og slutshaming. Et manifest om empowerment til at forfølge sine drømme og finde styrken til at tro på sig selv.

Sarah Engell er en vigtig stemme i YA-litteraturen og verdensmester i at skrive barsk realisme. Hun har tidligere skrevet stærke romaner om psykisk sygdom, mobning på sociale medier, cutting, hævnporno og selvmord. Det er aktuelle emner, som er vigtige at italesætte, netop fordi de finder sted og rammer mange unge i dag.

Hendes seneste YA-roman ’Det øjeblik du tvivler’ er nervepirrende og drønaktuel og handler om den talentfulde skater Vigga, som er vant til at klare sig i en mandsdomineret sport. Hun møder verdens sødeste fyr, men så begynder der at tikke hadefulde beskeder ind på hendes telefon.Efterhånden som beskederne bliver mere og mere ondskabsfulde, føler Vigga sig overvåget og udsat. Hvem er det, der hader hende sådan og hvorfor?

18-årige Vigga og Bella er bedsteveninder og dyrker sammen yndlingssporten skating. Træningen er hård, men så meget desto hårdere for de to piger, som bliver udsat for grove sexistiske tilråb og latterliggørelse fra det modsatte køn under træning og opvisninger. Vigga og Bella formår at holde hovedet højt og dyrker deres talent med masser af selvtillid og girl power.

Vigga sætter træning over kærlighed og har ingen intentioner om at få en kæreste, men Bella får hende alligevel slæbt med på en dobbeltdate. Fra da af bliver det svært for Vigga at vælge. Sport eller kærlighed? Og burde der ikke være plads til begge dele?

’Det øjeblik du tvivler’ er en fantastisk bog, som spiller på så mange af de aspekter, der handler om at være ung i dag. Nedladende sprogbrug, sexisme og slutshaming er blevet hverdagskost i en verden, hvor image betyder alt. Det handler om at være sig selv, men hvordan gør man det, når alt helst skal se perfekt ud, men i virkeligheden bare overhovedet ikke er det?
Samtidig er empowerment et vigtigt ord at sætte på denne bog, for den er i lige så høj grad en anerkendelse til de piger og kvinder, som har eller måske mangler styrken til at klare sig selv og gå egne veje uanset de knubs, det måtte give undervejs. For hvis Vigga kan, så kan du også!

Bogdetaljer

Forlag
CarlsenPuls
Faustnummer
48327192
ISBN
9788711983386
Antal sider
367

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer