Bog

Darling Daniel

Af (
2021
)

Anmeldelse

Darling Daniel

07 jan.22

Den elitære privatskole Agathe Kilde bliver en gamechanger for 16-årige Daniel i barsk ungdomsroman med indlevende beskrivelser af et skolemiljø og dets optagelsesritualer.

Daniel Starling må flytte fra det jyske til Nordsjælland, da moren har fået arbejde som husbestyrer i en kæmpe Hellerup-villa. Fra nu af er det slut med at hænge ud med de gamle venner, og den trygge opvækst på landet, han er vant til.

Da Daniel starter på den elitære privatskole Agathe Kilde, betalt af morens arbejdsgiver, opdager han for alvor at intet er, som det ser ud til under den glanspolerede overflade. For her færdes elitens børn, og de fører sig frem med forførisk selvtillid, penge, power og prestige på det, som blot er første læretrin i deres kometkarriere.

”Jeg kunne ikke stoppe det. Jeg ville have det. Æren, succesen. Følelsen af at være i toppen af hierarkiet. Jeg havde begæret. Drivet. Talentet. Jeg burde have været bange. Jeg blev advaret. Men jeg kunne ikke se det.”

Da Daniel bliver udvalgt til optagelse i den eftertragtede studenterloge Lapin Vert, er det alt hvad han har ønsket sig. Men forude venter et farligt spil, hvor han lidt efter lidt får sværere og sværere ved at genkende sig selv i malstrømmen af optagelsesritualer, alkohol, sex, hemmeligheder og løgne.

Den Blixen-pris nominerede ’Darling Daniel’ er andet selvstændige bind i Vild-serien, som anbefales fra 15 år og opefter, da den indeholder særdeles barsk realisme. Stoffer, overgreb og vold er en del af handlingen på lige fod med familie- og hverdagsliv.

Romanen har pænt mange spændingselementer drysset ud over handlingen, og følger man sagen om Herlufsholm kostskole, er det oplagt at læse denne for dens indlevende beskrivelser af skolemiljø og optagelsesritualer.

Bogdetaljer

Forlag
Tellerup
Faustnummer
38783556
ISBN
9788758841649
Antal sider
335

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer