Bog

Marionetternes magt

Af (
2005
)

Anmeldelse

Marionetternes magt af Rie Osted

01 maj.06
Skribent

Annalena møder sit livs David og gifter sig med ham. De får en datter, men så krakelerer idyllen. David viser sig at være psykopat, og da hun forlader ham, må hun kæmpe for at få forældremyndigheden.


Anbefalet af bibliotekar Kirsten M. Knudsen, Århus Kommunes Biblioteker


Annalena Sandager er 35 år og art director i et reklamebureau, hvor hun er vellidt. Hun falder for den charmerende og intelligente David, der er ven med en af konsulenterne i bureauet. Efter få uger flytter hun sammen med ham og en måneds tid senere er hun gravid. De får datteren Emilie.


På overfladen er alt lutter idyl, men den begynder at slå revner. Det går langsomt op for Annalena, hvor psykopatisk David er. Han tåler ikke, at hun er knyttet til andre end ham. Han udspreder rygter på hendes arbejdsplads om et alkoholmisbrug og forsøger at nedbryde hendes gode forhold til venner, familie og datteren.


Annalena bliver sagt op fra sit arbejde, dels på grund af formodningen om et alkoholmisbrug og dels på grund af nogle arbejdsopgaver, som ikke bliver løst tilfredsstillende. Det viser sig, at David også her har en finger med i spillet.


Efter fire år flytter hun fra ham og tager datteren med. Kampen om forældremyndigheden og samværsret begynder. Myndighederne er marionetter i Davids spil. Han manipulerer med pædagoger, sagsbehandlere og jurister.


Sideløbende med denne handling følger vi Annalenas forsøg på at finde sin biologiske far. Moderen har aldrig ønsket at oplyse det, og da hun dør af en alvorlig sygdom, tager hun hemmeligheden med sig. Kun et bynavn fører Annalena på sporet.

Journalisten og forfatteren Rie Osted sætter med denne roman et kritisk blik på sagsbehandlingen i denne type sager. Bliver afgørelsen truffet på det rigtige grundlag, og bliver barnets tarv varetaget?


Vi får indblik i et langt og opslidende sagsforløb, hvor følelsen af magtesløshed fylder mere og mere. Og når modspilleren er psykopat, kan det virke som en ulige kamp.


Høst & Søn, 2005. 262 siderLån bogen på Bibliotek.dk


 

Bogdetaljer

Forlag
Høst
Faustnummer
25697103
ISBN
9788763800853
Antal sider
262

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer