Bog

Soulfinders : sky

Af (
2012
)

Anmeldelse

Soulfinders: Sky af Joss Stirling

24 sep.12

Vampyrerne, varulvene og englene har fået et nyt interessant alternativ: Savanterne.

Denne nye kærlighedshistorie har mange lighedheder med fx Twilight-serien, men alligevel er den helt sin egen.

Den britiske teenagepige, Sky Bright, flytter med sine forældre til en lille by i Colorado ved foden af Rocky Mountains. Det er en kæmpeomvæltning for den stille og generte pige, som oven i købet bærer rundt på traumer efter en dramatisk barndom, hvor hun som seks-årig blev fundet efterladt på en parkeringsplads.

Trods alle betænkeligheder falder Sky dog hurtigt til på sin nye high school, men da den yngste af de rå og vildt lækre Benedict-brødre, Zed pludselig taler til hende gennem telepati, bliver det for meget for Sky. Zed påstår, at hun er hans Soulfinder, hans sjælespejl, og at hun i virkeligheden også selv er savant (savanter kan tale med hinanden gennem telepati og har desuden hver deres egen helt specielle evne).

Samtidig med at hun bliver mere og mere tiltrukket af Zed, må Sky dog langsomt erkende, at der er noget om hans snak, og at hele familien Benedict i virkeligheden i det skjulte bruger deres særlige evner til at fange forbrydere, bl.a. et par af mafia-dynastiet Kellys medlemmer. Da resten af ”Kelly’erne” søger hævn, bliver Sky nu direkte indblandet. Hun kidnappes og føres til Las Vegas som led i en ondskabsfuld plan om at ramme familien Benedict.

Romanen er skrevet som et alternativ til de meget populære kærlighedshistorier, hvor alle mulige overnaturlige væsener er indblandet, og det er egentlig lykkedes rigtigt fint. Det, der i de første 100 sider lignede et direkte plagiat af Twilight (uden vampyrer ganske vist), udvikler sig ganske fornuftigt til sit helt eget og særegne univers. Især beskrivelsen af Sky og Zed og deres langsomt blomstrende kærlighed fungerer perfekt, og at forfatteren faktisk kan skrive kommer især til udtryk i naturbeskrivelserne og den finurlige og stille humor, der findes mellem linjerne.

Bogen føjer sig således smukt til den strøm af ”udødelig kærlighed” tilsat lidt gys og spænding, som i den grad har afløst den gængse kærlighedsroman. Især piger og kvinder i alle aldre sluger disse bøger råt, og med ’Soulfinders’ får de faktisk et godt, veldisponeret og velskrevet bud på en fornyelse af genren.

Bogen er første del af en planlagt serie.

Bogdetaljer

Forlag
Høst & Søn
Oversætter
Lone Diana Jørgensen
Faustnummer
29534527
Graphic
Jette Aagaard Enghusen
ISBN
9788763824170
Antal sider
336

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer