Bog

Det gyldne kompas 2

Af (
2019
)

Anmeldelse

Det gyldne kompas 2 af Stéphane Melchior

20 nov.19
AfPia Bechmann
Skribent

Tegneseriefortolkningen af Pullmans magiske univers er fremragende udført og et sikkert hit til alle eventyrlystne drenge og piger.

Lyra og jypsierne er på vej mod nord i eftersøgningen på sin Lord Asriel og de forsvundne børn. Med alethiometeret i sin besiddelse kan Lyra læse sandheden, og med den mægtige panserbjørn Iorek Byrnison går hun mange farer og grufulde opdagelser i møde i forsøget på at løse mysteriet om Støv.

Det er altid nervepirrende, når en yndlingsserie adapteres fra et medie til et andet, som her i denne tegneserieudgave af romantrilogien Det Gyldne Kompas. I dette tilfælde er det dog umuligt at sætte en finger nogetsteds. Stéphane Melchior og Clément Oubrerie formår at tolke bøgernes univers på den helt rigtige måde, og det fungerer over al forventning.

Andet bind er præget af flere uhyggelige scener, hvilket Clément Oubrerie illustrerer med forskellige variationer af mørke toner kombineret med fortræffelige skyggeeffekter og farveeksplosioner, der næsten får det isnende polarmørke, Fru Coulter og hendes daimon til at træde direkte ud af siderne.

Det er tydeligt at mærke, at der foregår et glimrende samarbejde mellem franske Stéphane Melchior og Clément Oubrerie. Som tegneserieskribent og manuskriptforfatter indfanger Stéphane Melchior på levende vis ikke blot personen Lyra, men også karakterer som luftskipperen Lee Scoresby, Lyras ven Roger og selvfølgelig panserbjørnen Iorek Byrnison har fremtrædende roller i dette spændende andet bind i trilogien.

Tredje og afsluttende bind forventes at udkomme i foråret 2020.

Bogdetaljer

Forlag
Cobolt
Oversætter
Hanna Lützen
Graphic
Clément Oubrerie, Philippe Bruno
ISBN
978-87-7085-802-1
Antal sider
77

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser