21 jun.22

Bogliste

Mellem ung og voksen

Bøger på listen

Samtaler med venner

Af Sally Rooney (f. 1991)

Samtaler med venner

Sally Rooney tegner et skarpt portræt af nutidens unge kvinder i en stærk roman, der spiller på hele følelsesregisteret med humor, jalousi og emotionelt kaos.
Læs mere

Knivens stemme

Af Patrick Ness

Knivens stemme

Fabelagtig fortællekunst fra en forrygende Patrick Ness, der med sin mageløse pen endnu engang fejer benene væk under læseren med en medrivende fortælling.
Læs mere

Mælk og honning

Af Rupi Kaur (f. 1992)

Mælk og honning

Godt hjulpet på vej af Rupi Kaurs popularitet på de sociale medier har digtsamlingen ’mælk og honning’ formået at nå en stor læserskare –men digtene mangler dybde.
Læs mere

Min familie

Af Sebastian Bune

Min familie

Romandebutanten Sebastian Bune beskriver gennem barnets øjne en voldsramt familie og et system, der varetager forældrenes tarv frem for børnenes.
Læs mere

Døde piger lyver ikke

Gymnasieeleven Clay modtager en pakke kassettebånd med posten. På disse bånd forklarer Clays afdøde veninde, Hannah, hvorfor hun har begået selvmord. Ved at høre båndene får Clay…
Læs mere

Simon vs. verdens forventninger

Sød og cool ungdomsroman om at springe ud som homoseksuel. Becky Albertallis prisbelønnede bog om Simon og hans indviklede kærlighedsliv er filmatiseret med stor succes.
Læs mere

Stranden

Af Alex Garland

Stranden

Det er utroligt så få bøger, der er skrevet om backpackere taget i betragtning hvor mange unge, der hvert år drager ud i verden med rygsækken. Det her er en af de bedste!
Læs mere