Bog

Styrke

Af (
2018
)

Anmeldelse

Styrke af Cecilie Eken

14 dec.19

Hæsblæsende intergalaktisk eventyr rummer alt, hvad sci-fi hjertet kan begære, tilført overraskende saga-mytologi og østlig mystik.

Saga Sølvisdatter lever et fredeligt liv sammen med sin far, der er høvedsmand på den smukke is-planet Hvidøy. Saga og fosterbroren Njal er ved at blive voksne og står snart overfor et større ansvar, men Sagas Styrke har endnu ikke vist sig, og det gør hende bekymret. Som førstebarn burde hun have arvet Styrke fra begge sine slægter, men det er før set, at evnen dør ud. Der er stadigt færre, som udvikler den særlige evne, der kan vise sig i forskellige former, og på mange planeter er den erstattet af avanceret teknologi.

Da fyrst Almaz fra naboplaneten Kamenia sammen med sine to sønner Rodion og Illarion aflægger Hvidøy et besøg, er det med en korrupt og forræderisk dagsorden. Snart svæver Saga og planetens indbyggere i stor fare, og Saga får brug for styrke på en helt anden måde end hun forventede.

’Styrke’ er en fortælling om, hvad der gør os til mennesker og hvordan vi bruger lige præcis den evne til at hjælpe andre. Bogen er fuld af højteknologiske vidundere og fantastiske rumskibe, men Eken viser at medmenneskelighed, respekt, forståelse og samhørighed med oprindelse, natur og dyreliv stadig er noget af det, som definerer os ydeligst som mennesker.

Cecilie Eken har skrevet et imponerede flot stykke sci-fi med elementer fra nordisk mytologi og skaberberetning. Spændingen bliver konstant holdt på et højt niveau, mens handlingen folder sig ud tilført Sagas fortælling om Karanagalaksen, og hvordan planeterne og menneskene blev skabt af De Rejsende.

Første bind af Karanagalaksen markerer Cecilie Ekens 25-års jubilæum som forfatter og er hendes første science fiction roman.

Bogdetaljer

Forlag
Høst
Faustnummer
54099029
ISBN
9788763857604
Antal sider
235

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer