Bog

Grå magi

Af (
2019
)

Anmeldelse

Pigen fra Månehøjen af Lene Krog

25 mar.19
AfArne Larsen
Skribent

Lovende og velskrevet ny serie af debuterende dansk fantasy-forfatter. Spændingen er i top, og historien løftes af en passende portion humor og sarkasme.

Lene Krog er debutant, men bogen har tidligere været udgivet på andet forlag. Der er planlagt yderligere to bind i serien, og forfatterskabet passer perfekt ind i forlaget Ulven og Uglens bevidste satsning på nye, unge danske fantasyforfattere. Lene Krogs historie er yderst traditionelt placeret i et middelalderligt samfund med den sædvanlige krig mellem det gode og det onde og med de kvindelige hovedpersoners obligatoriske rejse som omdrejningspunkt. Målgruppen er nok mest unge piger og voksne kvinder, men det modsatte køn kan også sagtens læse med.

Historien foregår i den fiktive ø-verden Bragismark, hvor den selvudnævnte leder Vidar Baltzer og hans hær af Grå fører en nådesløs krig mod hekse, overnaturlige og andre med magiske evner.To unge kvinder, den historiestuderende Merian med hjertesorger og den indadvendte skovarbejder Aia, som nogen faktisk forsøgte at slå ihjel for et år siden, mødes tilfældigt i Nordlandet. Begge kvinder kæmper med deres fortid – Merian sin afsky mod sin egen bror og familie, og Aia har efter mordforsøget faktisk mistet hukommelsen og ved slet ikke, hvor hun kommer fra -, og skæbnen vil, at en voldsom ulykke sender dem ud på en farefuld rejse gennem det krigshærgede land.

Forfatteren har bygget sit plot fint op ved kun at antyde kvindernes fortid, og efterhånden får læseren fyldt mere på. Et par overraskende drejninger i handlingen er desuden med til at forøge spændingsniveauet. Fokus skifter hele tiden mellem de to kvindelige hovedpersoner, hvilket giver historien både dybde og nuance og er med til gøre, at de forskellige hovedpersoner bliver vedkommende.

Bogdetaljer

Secondary title
Pigen fra Månehøjen
Forlag
Ulven og Uglen
Faustnummer
53159850
ISBN
9788793349438
Antal sider
405

Tema

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser