Bog

Mit navn er Justice - mordene på Highbury House

Af (
2020
)

Anmeldelse

Mit navn er Justice - mordene på Highbury House af Elly Griffiths

15 sep.20

Børn vil elske denne herlige krimiserie om 12-årige Justice, som har næse for mysterier.

Historien foregår i 1930’ernes England. 12-årige Justice er altid på udkig efter et nyt mysterium. Da hun ankommer til kostskolen Highbury House fornemmer hun straks, at stedet er fuld af hemmeligheder. Mellem fremmede piger, mistænkelige lærere og gysende kolde rum, er der personer, der dør. Som den nysgerrige detektiv kaster Justice sig ud i at løse mysteriet, inden det er for sent.

Denne nye krimiserie for børn og deres nysgerrige voksne er imponerende flot skruet sammen. Det klassiske kostskolemiljø er fint beskrevet og stemningen fra gamle dage fungerer godt. Spændingskurven er høj, men bliver på intet tidspunkt for meget eller for uhyggeligt at håndtere for de børn, som er klar på at læse selv.

Justice er datter af en advokat og en detektivromanforfatter, og skal nu starte på kostskole. Stedet oser af mystik og hemmeligheder og Justice, som er sej, nysgerrig og modig, får nok at se til allerede fra begyndelsen af bogen.

’Mordene på Highbury House’ er virkelig velskrevet, og som krimiforfatter er Elly Griffiths en dreven mester ud i miljøbeskrivelser og karaktertegninger af forstokkede lærere og snobbede elever. Det er et barsk og uvant miljø, Justice bliver kastet ud i, men heldigvis knytter hun også varme venskaber og er en helt almindelige 12-årig på mange planer.

Krimier for børn er en genre i vækst, og forfatteren formår her på fineste vis at tage arven op efter gamle populære serier som Enid Blytons detektiv bøger om ’De fem’ og Hitchcocks ’De tre detektiver’.

Bogdetaljer

Forlag
Gads Børnebøger
Oversætter
Julie Rotne
Faustnummer
47849063
ISBN
9788762733213
Antal sider
235

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer