Bog

Den halve konge

Af (
2017
)

Anmeldelse

Den halve konge af Joe Abercrombie

24 maj.17
AfPia Bechmann
Skribent

Den gedigne fantasyroman vil glæde fans af episke kongeeventyr med masser af sværdkamp og røverhistorier. Unge læsere vil føle sig særdeles godt underholdt.

Intrigerne blomster i fuldt flor i Joe Abercrombies første fantasyroman for det yngre publikum. Prins Yarvi står til at overtage Den Sorte Trone efter at mordet på hans far og ældre bror. Yarvi er langt fra den fødte regent, og det har aldrig været hans ønske at blive konge. Snart får han at føle på egen krop at andre har skumle planer om at kuppe tronen og at den person, han troede sig allernærmest, er den største forræder af dem alle. I ren og skær desperation efter at overleve, må Yarvi påtage sig en anden identitet, som ligger milevidt fra hans tidligere så trygge liv.

Joe Abercrombie har tidligere skrevet særdeles barske fantasyromaner for voksne og i ’Den halve konge’, som er første del af en ny trilogi for unge, skruer han ned for blusset af voldsudgydelser. Det er et klassisk fantasyplot om den lidet anerkendte kongesøn, der må påtage sig rollen som forkæmper for sit kongerige og søge retfærdighed og hævn over mordet på sin far. Der er godt gang i plottet, som langt hen af vejen er spændende og fastholder interessen for at læse videre. Jeg synes dog ikke, romanen formår at skille sig væsentligt ud fra mængden, ikke at det er en betingelse for at det er godt læsestof, men der er bare ikke noget specielt ved bogen, der gør, at man husker den.  Der er dog ingen tvivl om at læsere fra 12-13 år vil føle sig særdeles godt underholdt og vente med spænding på næste bind i serien.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Lene Ewald Hesel
Faustnummer
52969794
ISBN
9788702182941
Antal sider
359

Tema

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser