Bog

Vejen væk

Af (
2017
)

Anmeldelse

Vejen væk af Jeff Zentner

31 maj.18

En rørende og rå ungdomsroman om særlige venskaber, forelskelse og tab og om at vokse op i sin fars skygge. For fans af John Green.

Dill Early er født og opvokset i byen Forrestville i sydstaterne. Familiebaggrunden er skæmmet af en tragedie, som drengen får at føle hver eneste dag. Hans dybt religiøse far, bedre kendt som Slangekongen, sidder fængslet for besiddelse af børneporno. Hvor end Dill bevæger sig hen, rammer byens fordømmelse ham. Det værste er dog, at moren giver ham hele skylden for familiens dårlige situation. Et lyspunkt i mørket er vennerne Lydia og Travis, men det er sidste år på high school, og forude venter voksenlivet og nye valg.

’Vejen væk’ er en ufatteligt gribende og stor debutroman om frygt og fordømmelse af det anderledes, men også i høj grad om styrken til at ændre sin fremtid. Bid for bid sammenstykker bogen et uskyldigt barns opvækst præget af religiøst vanvid. Samtidig fortæller forfatteren på fremragende vis om uligheder, hvor det at være født i en privilegeret familie får altafgørende betydning for fremtidige muligheder i livet.

Jeff Zentner er fortaler for den gode fortælling, der evner at forandre. Han udtalte følgende i sin tale, da han modtog Morris Awarden for sin debutroman:
’Vi, der arbejder i fortællebranchen, har nok at gøre. Litteraturen løfter os op fra fortvivlelse og giver os håb. Den giver os et indblik i andre menneskers sandhed. Og vi er nød til at give ungemennesker gode, opløftende fortællinger i de år, hvor deres personlighed og karakter dannes. Vi skal nå dem først, og vi skal nå dem med de bedste fortællinger, der besejrer de historier om frygt og had, som andre ellers vil fylde dem med.’

Bogdetaljer

Forlag
Høst
Oversætter
Lene Ewald Hesel
Faustnummer
53577091
ISBN
9788763849005
Antal sider
339

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer