Bog

Sort monsun

Af (
2023
)

Anmeldelse

Sort monsun

08 aug.23

Skyerne trækker sig sammen i mørk og solid spændingsdebut om den fallerede journalist Cathrine Birklunds efterforskning i Thailand.

Christina Lund, uddannet journalist og tidligere bosat i Bangkok som freelancekorrespondent, debuterer som skønlitterær forfatter med spændingsromanen 'Sort monsun', første bind i en trilogi med journalisten Cathrine Birklund som hovedperson.

Og hvilken debut, for 'Sort monsun' ligner i virkeligheden ikke ret meget en dansk debutroman i spændingsgenren med sin atypiske karakter i hovedrollen - en alkoholiseret kvinde, dedikeret journalist og mor martret af fortiden -, der roder sig ud i en dyster og skæbnesvanger efterforskning i Thailands pulserende storby, Bangkok. Christina Lund har truffet en række modige og forfriskende valg i et solidt plot, der holder romanen indenfor en længde på 300 sider, hvilket hverken er for lidt eller for meget til, at man føler sig godt og gedigent underholdt hele vejen gennem trilogiens første bind.

Tidligere udenrigskorrespondent Cathrine Birklund er plaget af PTSD, jages af indre dæmoner og et slet skjult alkoholmisbrug, mens hun samtidig prøver at være mor for sin lille søn, der bor hos sin far. Da hun mister sit job, nærmest for åben skærm, synes derouten endegyldig, men et opkald fra veninden Pim i Thailand vækker hendes nysgerrighed. En ung pige, datter af den danske ambassadør i Thailand Robert Steiner, er sporløst forsvundet. Cathrine har åbenlyst ingen andre planer end håbet om at genetablere sit renommé, og rejser afsted.

Pim er ligesom Cathrine journalist og ansat hos et privat efterforskningsbureau, som researcher og efterforsker. Sagen om den forsvundne Clara Steiner holdes skjult for medierne efter ambassadens ønske, og Pim har brug for en skarp kollega og én, hun kan stole på. Hun kender Cathrine fra år tilbage uden dog at kende til hendes nuværende problemer med alkohol, der er forårsaget at en traumefyldt fortid.

I Thailand viser sagen sig yderst kompliceret, tragisk og tilmed politisk sprængfarlig, da Cathrine og Pim i deres efterforskning afdækker forbindelser til en eftersøgt politisk flygtning. Snart svæver de selv i stor fare, da en uset fjende med en dristig dagsorden sniger sig frem fra skyggerne.

Samlet set er 'Sort monsun' en vellykket historie med en virkelig gennemført hovedkarakter, der tegner sig ægte og stærk på papiret, og som det bliver spændende at følge i seriens kommende bind.

Bogdetaljer

Forlag
Gutkind
Faustnummer
136185594
ISBN
9788743405825
Antal sider
301

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer