Bog

Af blod og støv

Af (
2020
)

Anmeldelse

Af blod og støv af Julie M. Day

19 maj.20

Særdeles lovende første bind i en ny fantasyserie. Den eventyrlige roman om magt og magi er én stor nydelse.

Julie M. Day debuterede med de tre bind i serien 'Grænsen til Trafallas', og med den serie etablerede hun sig fra starten på øverste hylde blandt de mange nye danske fantasyforfattere. I hendes nye serie, ’Sagakvartetten’, fortsættes den absolutte kvalitet, og dette første bind lover godt for resten af den medrivende og komplicerede handling.

Fantasylæseren vil kunne genkende både elementer fra ’Game of Thrones’ og måske især en forfatter som Abercrombie (om end knap så barskt og ramsaltet). Med så stærke internationale navne som sammenligningsgrundlag, er Julie M. Days litterære kvaliteter sat på plads. En imponerende nye serie har set dagens lys, og det skal blive spændende at se, hvordan det hele udvikler sig.

Historien foregår i tre forskellige riger, kongeriget Kalos, dværgenes rige, Gulutar og øriget Wrahilla.I Kalos møder vi kronprinsen Cassius, der som et led i et politisk spil bliver tvunget til at gifte sig med dværgeprinsessen Brunilla. Ligeledes i Kalos fører de to unge mænd, Philip og Taran en rolig tilværelse i en lille landsby, men begivenheder i hovedstaden Nordby skal snart vende op og ned på denne fred. Og endelig i Kalos indblandes den tidligere soldat, Rulf Hunter også i de planer, som kongen har lagt i Nordby.

På Wrahilla-øerne er Zolas landsby blevet overfaldet af slavehandlere, og selvom det lykkes hende og hendes retarderede bror Kojo at flygte ender de som mere eller mindre tilfangetagne i en beduinstamme. Og endelig er de tre heksesøstre Drago på flugt fra en ubeskrivelig ondskab, der øjensynlig er på jagt efter den yngste søster Yara. Alle disse personer og deres skæbner skal snart blive viklet ind og ud mellem hinanden.

Som nævnt er det en vildt betagende og flot historie Julie M. Day har taget hul på. Historien har alt hvad hjertet kan begære af spændende riger, interessante personer, magi, hekse, drager og en skræmmende og lurende ondskab.

Fortællingen skifter mellem alle de mange personer, og i starten kan det virke temmelig forvirrende, men efterhånden som personerne flettes mere og mere ind i hinanden begynder det hele at give mere mening. Sådan er det jo med fantasyserier (hvor irriterende det end måtte være).

Interessen er i hvert fald til fulde vakt, og man kan næsten ikke vente med at se, hvad der vil komme til at ske i kommende bind.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Faustnummer
48237134
ISBN
9788740662092
Antal sider
432

Tema

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer