Bog

Lugnasad

Af (
2020
)

Anmeldelse

Lugnasad af Katja L. Berger

12 nov.20
AfPia Bechmann
Skribent

Under et lejrophold forsvinder flere teenagere fra den mystiske ø Lugnasad i snigende uhyggelig YA-roman om keltiske guder og myter. 

Katja L. Bergers ’Lugnasad’ tilfører virkelig noget nyt til YA-hylden med sin kombination af skarpt skåret dark fantasy, hårrejsende horror og dyb YA-realisme.

Som læser mærker man tydeligt, at forfatteren har arbejdet intenst med plot og karakterer. Intet er tilfældigt og de uhyggelige virkemidler bliver understreget af den unikke måde, som bogen er opbygget på. Kapitlerne er ikke fortløbende, men fungerer i stedet som en nedtælling mod det endelige, frygtelige klimaks. Det er et superflot og vellykket layout, som virkelig er med til at sætte stemningen.

Dertil kommer, at bogen skal læses som meget mere end en spooky historie om keltisk mysticisme. YA-realismen står skarpt og rammer plet på sin udfoldning af vigtige emner som homofobi, homoseksualitet, diversitet, mod og styrke, venskab og kærlighed.

Det er højsommer, og 30 unge er inviteret på sommerlejr på den mystiske ø Lugnasad. Lugnasad referer til øen, men også til den keltiske fest hvor guden Lugh er i fokus.

Øen er ejet af tre søskende, som med stor passion går op i selvforsyning, naturens kraft og især er de særligt fascineret af keltiske traditioner og ritualer.

Ved ankomsten på øen er der en lettere trykket stemning blandt de unge, først og fremmest, fordi flere af dem ikke er der af egen fri vilje eller lyst, men fordi deres forældre har taget beslutningen som en sidste udvej. Allerede fra første dag er linjerne trukket op, og konfrontationerne hænger tungt i luften.

Alex, Magnus, Charlotte og Benjamin er forskellige som nat og dag, men knyttes ret hurtigt de første dage på lejren. For selv om de umiddelbart intet har tilfælles, lærer Lugnasad dem hurtigt, at uden venner kommer man ikke langt på øen. Frodig skov omkranser lejren, men om natten bliver den forvandlet til et ildevarslende sted med skræmmende lyde og sære skikkelser. Efter et par dage begynder flere unge at forsvinde fra øen, og de fire venner begynder snart at ane et skræmmende mønster.

Bogdetaljer

Forlag
Tellerup.com
Faustnummer
48811981
ISBN
9788758840765
Antal sider
0

Tema

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser