Bog

Atlas six - initiativet

Af (
2022
)

Anmeldelse

Atlas six - initiativet

23 jan.23

Olivie Blake har formået at skabe en solid seriestart, der er både gådefuld, spændende og kompleks.

Hvert 10. år inviterer det hemmelighedsfulde Alexandrinske Selskab seks af de mest magtfulde unge magikere, kendt som medeianere, til at slutte sig til dem. De seks potentielle indviede skal snart finde ud af, hvor langt de hver især vil gå i kampen for uendelig magt og viden.

Medeianerne Libby Rhodes og Nico de Varona kan begge kontrollere den fysiske verden ved hjælp af deres sind, men de kan til gengæld ikke holde hinanden ud! Libby er kæreste med Ezra, som Nico ikke bryder sig om, men da både Libby og Nico inviteres til at blive indlemmet i Det Alexandrinske Selskab, finder de alligevel en vis trøst i ikke at skulle afsted alene.

De andre magikere tæller den smukke Paris Kamali, der er mester i telepati, og som kan se ind i sindets inderste hemmeligheder, Reina Mori som er naturalist og fungerer som et batteri, der kan opfatte og forstå livets strøm, Callum Nova er mester i empati, uden selv at føle noget for andre, men han er en dygtig manipulator og endelig Tristan Caine, som har kræfter, han endnu ikke selv kender, udover at han ved, at han er en slags illusionist. Libby, Nico og Reina er fysikalister, og de resterende tre er mestre i følelsesmæssig magi.

I hovedkvarteret i London møder magikerne den mystiske Atlas Blakely, som har rekrutteret dem alle samt Dalton Ellery, som Parisa fatter særlig interesse for. De seks magikere er meget forskellige, men de er nødt til at danne alliancer, selvom de ikke stoler på hinanden. Dog har de intet valg udover at samarbejde, for sammen er de omdrejningspunktet i en sammensværgelse, der enten kan redde verden eller ødelægge den.

Atlas six - initiativet er en forrygende karakterdrevet historie, som er alt andet end traditionel. Man følger skiftevis den ene eller den anden af de seks magikere, hvilket får perspektivet til ustandseligt at ændre sig. Som læser er man holdt i mørket om pointen bag Det Aleksandrinske Selskab, og man fornemmer snart, at forfatteren ikke har tænkt sig at give noget fra sig i seriens første bind. Olivie Blake har en særlig nøgtern måde at beskrive både sine personer og de korte kampscener på og karaktererne er ret nyskabende.

Bogdetaljer

Forlag
Hr. Ferdinand
Oversætter
Sarah Feddersen Thomsen
Faustnummer
31802962
ISBN
9788740080018
Antal sider
520

Tema

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer