Bog

Netspinderen

Af (
2022
)

Anmeldelse

Netspinderen

22 dec.22
AfPia Bechmann
Skribent

Det makabre fund af et syreopløst lig leder politiet på sporet af en seriemorder med en personlig vendetta og Joona på offerlisten i nervepirrende niende bind.

Endnu et urovækkende, makabert og stærkt underholdende krimi-hit fra svenske Lars Kepler, hvori Joona Linna og Saga Bauer kommer på en gådefuld opklaringsopgave i jagten på en bestialsk morder. I et kapløb med tiden må Saga kæmpe for at opklare sagen, der viser sig at trække tråde til fortiden.

Man kan ikke komme udenom, at serien om Joona Linna og Saga Bauer er dybt afhængighedsskabende – er du først kommet i gang, vil du bare have mere. Navnet Lars Kepler er lig med velresearchet krimiunderholdning af allerhøjeste karat. Her er tårnhøj spænding fra første side, brutale seriemordere og drab, der får nakkehårene til at rejse sig og et troværdigt efterforskningsarbejde med hærdede Joona Linna og Saga Bauer ved roret.

Så læn dig trygt tilbage i dit foretrukne læsehjørne og gå ombord i ’Netspinderen’ - her er du i sikre hænder hos et mesterligt forfatterhåndværk, men handlingen vil nok få dig til at flippe ud. Bare en lille smule.

Da Joona Linnas chef Margot Silverman forsvinder, tyder alt på, at der ligger et drabsforsøg bag. De blodige spor på gerningsstedet vidner om et voldsomt overfald, men både gerningsmand som offer er sporløst forsvundet. Fundet af en puppelignende sæk på en nedlagt kolerakirkegård i skærgården sender rystelser gennem det svenske politi og i særdeleshed Joona. For sækken viser sig at indeholde det næsten fuldstændigt syreopløste lig af Margot Silverman.

Kort tid efter begynder Saga Bauer at modtage små tin figurer med posten. Hvem har sendt dem, og hvilket budskab ligger bag? Efterhånden som flere personer forsvinder og flere syreopløste lig dukker op står det klart, at den beregnende og iskolde morder er drevet af et hævnmotiv, der involverer Joona. Og tiden er ved at rinde ud.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Andrea Fehlauer
Faustnummer
134575107
ISBN
9788702284577
Antal sider
570

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser