Bog

Hovedstolen

Af (
1998
)

Anmeldelse

Hovedstolen af Christina Hesselholdt

01 feb.99

Christina Hesselholdt har op igennem 90'erne skrevet en række korte romaner; den stil, de er skrevet i, kaldes kortprosa eller minimalistisk prosa og kan minde om digte, fordi den er så præcis og knap.

"Hovedstolen" er skrevet på samme måde, men den er meget lettere tilgængelig end hendes andre bøger, synes jeg. Det er en dejlig erindringroman, fyldt med billeder fra barndommen.

Bogen består af 50 små erindringsglimt, alle fyldt med sansninger af lyde, dufte, stemninger.

Bogens gennemgående figurer er far og mor, bedsteforældre og kammerater, set med barnets øjne. Og der er skiftevis trygge og foruroligende glimt fra hverdagene i et barns verden.

Selv om bogen er skrevet i 1998, og forfatteren er født i 1962, er der noget forunderligt tidløst over den, og derfor rører den os alle.

Munksgaard/Rosinante. 1998. 102 sider

BogWeb - 1. februar 1999

Bogdetaljer

Forlag
Munksgꜳrd/Rosinante
Faustnummer
22216546
ISBN
9788716162403
Antal sider
102

Tema

Tendenser i 90'ernes litteratur

En række af nutidens bedste forfattere debuterede i 1990’erne, hvor kortprosaen og minimalismen var i højsædet, mens flere kritikere kaldte på litteratur, der handlede mere om samfundet end om sproget.
Læs mere

Tema

Tema

Autofiktion

De seneste år er der udkommet stadig flere autofiktive værker, og de er populære hos læserne, men har også skabt voldsom debat. Vi stiller skarpt på en genre, der bevæger sig mellem fiktion og virkelighed.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer