Bog

Hvem har pruttet i Lasse-Leifs bukser?

Af (
2010
)

Anmeldelse

Hvem har pruttet i Lasse-Leifs bukser? af Mette Finderup

18 dec.13

Humoristisk billedbog til de 3-5 årige om Lasse-Leif på 3 år, der lige er holdt op med at gå med ble. Men det er ikke nemt at være med mor til kagebord hos fru Finsen, når dukken Luske-Lise laver prutter i Lasse-Leifs bukser.

 I Hvem har pruttet i Lasse-Leifs bukser? møder de små læsere Lasse-Leif, der lige er blevet 3 år. Lasse-Leif er en stor dreng nu, for han er holdt op med at gå med ble. Han har fået fine nye, grønne underbukser med biler på og hans ven dukken Luske-Lise er slemt misundelig. Hun vil også gerne være stor og gå uden ble og tisse på toilet. Det går bare ikke så godt for Luske-Lise. Hun kan ikke rigtig nå op til toilettet og har heller ikke nogen tissemand at styre med, så hun får tisset på brættet, kjolen, sine ben og sokker og helt ud på gulvet. Lasse-Leif griner ad hende og driller hende og siger, at hun ikke kan finde ud af det, men mor syntes ikke det er sjovt, at der er tis ud over det hele og tror ikke på, at det var Luske-Lise, der gjorde det. Så Lasse-Leif bliver sendt på værelset. Derfor vil han heller ikke have Luske-Lise med næste dag, da han og mor skal på besøg hos fru Finsen. Luske-Lise sniger sig med alligevel, for sådan er hun jo – lusket, og det går selvfølgelig helt galt for Lasse-Leif, for Luske-Lise laver pludselig en kæmpe prut i Lasse-Leifs bukser, en prut der straks begynder at lugte fælt. Mor bliver rasende, Lasse-Leif bliver ked af det og Luske-Lise siger undskyld og sammen hjælper de hinanden med at gøre det helt rigtige toiletbesøg og mor bliver glad igen.

Forfatter Mette Finderup og illustrator Annette Carlsen har lavet en genial billedbog med masser af humor og fantasi i den genkendelige toilettræningssituation. Man næsten griner og græder med Lasse-Leif, der med Annette Carlsens udtryksfulde illustrationer får alle følelser og stemninger ned på papiret.

Mette Finderup har skrevet mange børnebøger bl.a. fantasy, pigebøger og letlæsningsbøger. I billedbogsserien om Lasse-Leif er der kommet 8 titler, hvoraf den nyeste fra 2013 er Lasse-Leif har verdens klammeste far. Det er sjov og ballade for de 3-5 årige i både sprog og billede, og min yngste og jeg er vilde med dem. Lasse-Leifs univers minder mig om Kim Fupz Aakesons billedbøger om Vitello bare til de lidt yngre billedbogslæsere. Rigtig god fornøjelse! 

Skrevet af Susanne Dahl Jensen, børnebibliotekar, Vejle Bibliotekerne

Bogdetaljer

Forlag
Alvilda
Faustnummer
28280971
ISBN
9788771050226
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer