Bog

Rigtige duer bekæmper forbrydere

Af (
2022
)

Anmeldelse

Rigtige duer bekæmper forbrydere

28 nov.22
AfKatrine Colmorn

Gakket og action-fyldt ny serie til begynderlæsere, der handler om fem seje duer med masser af personlighed.

Bogen lægger sig op ad serier som ’Bad guys’ af Aaron Blabey og Hundemand af Dav Pilkey med de sjove tegninger som det dominerende element. ’Rigtige duer’ har dog lidt mere tekst end de ovennævnte serier og egner sig derfor godt til de unge læsere, der er klar til det næste skridt. 

Klippe Due elsker at klæde sig ud som alt muligt andet end en due, og dyrene på gården, hvor han bor, forstår ham ikke. Men en dag dukker gamle Puster Due op, fordi han har hørt om Klippe Dues talent, og fordi han har brug for lige netop sådan en som ham i den deling af forbryder-bekæmpende duer, han er ved at etablere. Klippe Due følger med til storbyen og møder de andre duer i gruppen: den stærke Frillback Due, den adrætte Tumling Due, og Brevdue eller bare Brevse, der er god til at finde vej.

Grunden til, at Puster har samlet de ’Rigtige duer’ er, at de dejlige brødkrummer, der før var så mange af i deres park, pludseligt er forsvundet. Deres første mission bliver altså at løse dette mysterium, og de får brug for alle deres ’due-powers’ for at klare opgaven. De enkelte duer og skurke får hver især plads i rampelyset, og med denne opbygning af de enkelte karakterer er der lagt op til flere gode historier i serien.

Bogen er delt op i tre historier med hver sin gåde, der skal løses. Disse historier er underinddelt i kapitler, hvilket gør bogen lettere at dele op i overskuelige bidder for de mindre stærke læsere. Ved afslutningen af hvert mysterium varmes der op til næste afsnit med en lille appetitvækker, der binder den samlede historie sammen og indeholder ledetråde, der giver læseren lyst til at læse videre.

Historien om duerne er uforudsigelig og spændende, og tegningerne er både umiddelbart sjove og værd at kigge nærmere på. Skriftstørrelsen er dejlig stor, så bogen kan læses af børn fra omkring 7-8 år, men den egner sig også rigtigt godt til højtlæsning for børn fra 5 år.

Tempoet er højt, og underholdningsværdien er i top her med de fantastiske tegninger af de sjove duer, der dog ville have været endnu bedre i farver – det er min eneste lillebitte anke her. Bogen indeholder spænding af den relativt ufarlige slags, der ikke giver forsigtige læsere mareridt, og mest af alt masser af opfindsomhed og sjov for både store og små.

Bagerst i bogen kan man finde en henvisning til en hjemmeside for serien med forskellige tegneaktiviter for børn, der har fået lyst til at tegne selv. Med bind 2 klar allerede er der lagt op til et nyt seriehit her, med forfatter Andrew McDonald og Ben Wood i et stærkt samarbejde, der sprudler af skøre ideer.

Bogdetaljer

Forlag
Bogoo
Oversætter
Pia Sloth Poulsen
Faustnummer
134887923
ISBN
9788794321389
Antal sider
196

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser