Bog

Winnie og Wilbur på bille-safari

Af (
2019
)

Anmeldelse

Winnie og Wilbur på bille-safari af Valerie Thomas og Korky Paul

29 maj.20

Der venter nye, sjove oplevelser i selskab med den skøre heks Winnie og hendes skeptiske kat Wilbur. I denne humoristiske billedbog kommer de på græsplænesafari i insektstørrelse.

Det gakkede og umage makkerpar er at finde i en lang række pege- og billedbøger samt tykkere kapitelbøger, og historierne er skåret over samme herlige formel. Heksen Winnie er vild, opfindsom, spontan og ubekymret. Hun er altid fuld af (mindre) gode idéer og tiltag, som katten Wilbur, der er den fornuftige type, ufrivilligt må følge med på og forsøge at redde dem ud af igen.

I ’Winnie og Wilbur på bille-safari', som er nr. 15 i billedbogsserien, får Winnie den geniale idé, at det kunne være sjovt at opleve mylderet af liv i græsplænen i insekthøjde. Derfor tryller hun sig selv og Wilbur bittesmå, men det er slet ikke ufarligt at være så lille. Pludselig udgør postbuddets støvler en uoverstigelig fare, der er kæmpemæssige edderkopper og larver på spil, og tryllestaven, der har beholdt sin normale størrelse, ligger uden for rækkevidde oppe i en rosenbusk.

Det er aldrig kedeligt at være i selskab med Winnie og hendes mange skøre påfund, som hun roder sig ud i uden at tænke sig om først. Bogens tekst er dialogrig, og der er masser af action i handlingen, der uvilkårligt leder tankerne hen på den amerikanske børnefilm ”Skat, børnene er skrumpet”, i hvert fald hvis man, som jeg, er barn af 80’erne. Her kommer amatøropfinderen, Wayne, til at krympe sine egne børn til en halv centimeters størrelse, hvorefter jagten på at finde dem i den jungle, som baghaven er blevet, begynder.

Bøgerne om Winnie og Wilbur bæres i høj grad af de herlige og finurlige illustrationer, som Korky Paul står bag. Hans tegninger er fulde af skæve detaljer, farver, fart og energi, og flere af billederne har nærmest karakter af myldrebilleder, som er sjove at gå på opdagelse i - især dem, der skildrer græsplænens vrimmel af liv.

De skøre universer, som Winnie og Wilbur optræder i, er sjove at være med i - og de kan nydes af børn fra 3 års-alderen.

Bogdetaljer

Forlag
Jensen & Dalgaard
Oversætter
Dal Michaelsen
Graphic
Korky Paul
ISBN
978-87-7151-572-5
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer