Bog

Myggesprayen

Af (
2023
)

Anmeldelse

Myggesprayen - En historie om Ræven og Pattegrisen

04 jun.23
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Femte forrygende bind i den vanvittige og vidunderlige serie om Ræven, Pattegrisen og alle de andre skæve eksistenser i det grotesksjove univers, hvor alt kan ske.

Den rethalede pattegris sidder helt afslappet og lytter til pludrefinkens smukke sang. Pludselig er der en anden lyd! Kan det måske være en mus på knallert? Nej, det er en myg, som vil stikke Pattegrisen, og den løber alt den kan i sikkerhed hos Ræven. Pattegrisen kaster sig ind i Rævens hule og skriger ”SLÅ DEN FLAD!”, men myggen har allerede nået at stikke Pattegrisen midt på ryggen.

Lige der hvor Pattegrisens arme er for korte til at nå. Ræven hjælper med at klø, mod at Pattegrisen skal hjælpe Ræven med krydsord. Ræven fortæller Pattegrisen, at elefanter aldrig får myggestik, fordi deres prutter lugter så grimt, at myggene besvimer. Og siden elefantprutter på dåse er virkelig dyre, beslutter Ræven og Pattegrisen, at de selv vil fremstille noget, der lugter lige så fælt! Så fælt at Pattegrisens tryne krøller sig sammen, og den må stoppe grankogler op i trynen, for ikke at besvime. Men bare det så virker!

Jeg har læst om rebusløb, koglejagt, snefnughøns, Radisehajen og komadpakker. Og bøgerne bliver simpelthen ved at være sjove. Tænk sig at finde på en opskrift der indeholder eks. Stinkenberger ost, en halv røget makrel (halestykke) og 19 muselorte.

Bjørn F. Rørvik og Per Dybvig  har opfundet et skævt og skørt univers fyldt med overskud hvor hverdagselementer bliver gjort ualmindelige i en uovertruffen gang nonsens, som den voksne oplæser kan grine sig gennem under oplæsning med børn fra ca. 4 år. Per Dybvig gør både brug af blyantsskitser og farverige illustrationer, som gør billederne levende. Bjørn F. Rørvik og Per Dybvigs samarbejde om ’Historierne om Ræven og Pattegrisen’ er simpelthen noget af det skæggeste, jeg har stiftet bekendtskab med.

 

Bogdetaljer

Forlag
Jensen & Dalgaard
Oversætter
Kamilla Jørgensen
Faustnummer
136066242
ISBN
9788771512908
Antal sider
44

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser