Bog

Ruth flytter ud

Af (
2020
)

Anmeldelse

Ruth flytter ud af Evalotta Belin

03 sep.20
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

En sjov og sød nonsensfortælling om at flytte hjemmefra, fordi tingene ikke går, som man gerne vil have.

Når man er virkelig gal, kan man finde på at gøre de mest mærkværdige ting. Som at flytte hele sit hus udenfor for så at opdage, at den energi, man har brugt, faktisk har gjort, at man slet ikke er sur længere.

Ruth er sædvanligvis en både glad og ret sød pige, særligt om lørdagen, hvor alle har fri og Ruth må spise lige så mange marmelademadder, som hun har lyst til. Hun kan også blive rasende og det er, hvad hun bliver denne lørdag. Hun glæder sig til sine madder med marmelade, indtil far siger, at der ikke er mere brød, så familien i stedet skal have grød.

Ruth bliver så gal, at hun beslutter sig for at flytte med grøden under armen, hvis nu hun skulle blive sulten. Udenfor begynder det at regne, og den hule, hun er kravlet op til, har ikke noget tag! Så Ruth må i gang med at bygge et tag. Det lykkes hende, men så begynder hun at fryse. Hun må hjem efter tæpper. Nu kan hun ligge og se helt op til skyerne.

For at det skal føles som et rigtigt hjem, tager hun hjem efter lamper, en stol, et klaver og flere andre ting. Faktisk ender det med, at hun både har taget toilet og køleskab med. Til slut må hun hjem og save væggene ned og flytte dem med, ellers kan hun jo ikke hænge noget op. Nu er alt hentet. og da duften af fars nybagte brød spreder sig, føles det som en rigtig marmeladelørdag, og hun siger til far, at hun gerne vil flytte hjem igen.

Der er en masse at snakke om med børn ned til 3 år. De flotte, farverige og meget udtryksfulde illustrationer passer helt perfekt ind i tekstens skægge og groteske forløb.

Bogdetaljer

Forlag
ABC forlag
Oversætter
Flemming Møldrup
Graphic
Ola Belin
ISBN
978-87-7916-822-0
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser