Bog

Mugge & vejfesten

Af (
2019
)

Anmeldelse

Mugge og vejfesten af Mikael Wulff

02 jan.20

De gakkede stormestre Wulffmorgenthaler har med den første bog i serien om Mugge skrevet en rablende sjov bog med kantede og genkendelige karakterer og hysterisk morsomme passager, som især voksne vil grine højt af.

Mugge er verdens lykkeligste 10-årige dreng. Han bor på Düsseldorf Allé med sin far Thorbjørn, der er verdensmester i at lave pandekager, og sin mor Kirsten, som er er begyndt på slankekur og derfor spiser masser af gryn og palæokost, samt dyrker en masse crossfit.

Næste dag er Mugge ikke verdens lykkeligste dreng - han er universets lykkeligste. Men så ændres hans liv eftertrykkeligt! Hans mor vil skilles fra hans far, fordi hun har forelsket sig i sin crossfittræner Pierre, som ikke er i stand til at benytte sig af punktummer, når han skriver, da de simpelthen er for buttede. Hun vil også skilles, fordi hun ikke kan holde ud, at Thorbjørn bruger så meget tid på at sortere affald. Samtidigt er Mugges bedste veninde, Sofia, begyndt at bruge makeup og vil pludselig ikke lege med Mugge længere.

Vi møder også femlingerne, fem gange Allan, som er Sofias mindre brødre og som hærger alting. Det eneste Mugge ønsker er, at hans forældre skal finde sammen igen. Da han møder Pierre og hans fars nye lejer, den 24-årige Elsebeth, der bliver inderligt forelsket i Thorbjørn, ved Mugge med bestemthed, at intet skal forpurre hans planer.

For at hans foretagende skal lykkes, skal den årlige vejfest blive til noget. Eftersom Leon, der er formand for grundejerforeningen, ikke vil hjælpe, må Mugge kigge efter hjælp andetsteds - Også hos vejens virkeligt skræmmende mand, som alle børnene er bange for, Weirdoen fra Nakskov, der løber rundt med balletskørt og motorsav.

Man kan mærke, at de to herrer har moret sig gevaldigt, da de har skrevet denne bog. Den er skør og skæv, og karaktererne er alle karikerede skønne typer, som de fleste af os kender eller har fordomme om. Alle har et eller andet kendetegn og en sjov kant: Thorbjørn har så meget skæl, at han efterlader sig spor, hvor han går. Sofias far, Henrik Skovlykke, vil være psykopat-rig. Den veltrænede Pierre tager billeder af sin underarm og poster på instagram - og der er mange flere.

Slutteligt ender Mugge med at være den mest fornuftige af dem alle sammen, og han lærer sine forældre om, hvad det vigtigste i livet er. De helt fantastiske og sjove illustrationer understøtter den skøre tekst. Mange af detaljerne er til den voksne læser, og det gør, at bogen er en udsøgt fornøjelse at læse højt.

Læs den højt for alle over 7 år. En advarsel er, at den er meget svær at læse højt, fordi du selv griner.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
47498821
ISBN
9788702298253
Antal sider
246

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer