Bog

Eddie lærer alfabetet

Af (
2021
)

Anmeldelse

Eddie lærer alfabetet

24 feb.22
AfAnnie Christensen
Skribent

Lillebror Eddie fra de populære billedbøger om Sallys far har fået sin egen bogserie, hvor han fortsætter sine opfindsomme påfund og sjove narrestreger.

Har man læst bøgerne om Sallys far - og det har de fleste børnefamilier efterhånden - så kender man udmærket lillebror Eddie. På trods af, at han i den oprindelige serie holder sig mest i baggrunden i gang med en eller anden form for ballade, så har han i den grad gjort opmærksom på sig selv gennem skøre indfald undervejs i illustrationerne.

Nu har Eddie så fået sin helt egen spin-off - og hurra for det! Stilen er helt som i Sallys far-bøgerne. Det er sjove, vilde og medrivende historier, der med skøre påfund viser charmen i det uperfekte. Eddie går i børnehave, og det går selvfølgelig ikke stille for sig. En dag sker der noget træls, for en af de voksne siger, at de skal lære alfabetet. Eddie synes egentlig godt, det kan vente til, han begynder i skole. Men nu hvor det er noget, han skal gøre, så går Eddie selvfølgelig til opgaven på sin helt egen måde. Han vil nemlig lære at bøvse alfabetet. Problemet er bare, at det der med at bøvse faktisk er sværere, end man tror.

Illustrationerne af Thorbjørn Christoffersen er sjove og fulde af liv, og de står flere steder i humoristisk kontrast til den noget mere nøgterne tekst. F.eks. er sætningen ”Eddie elsker klatrestativer” efterfulgt af en illustration, der viser Eddie halvvejs oppe af et nedløbsrør, mens der på en anden side står ”Man kan spise frokost”, og så er Eddie afbildet med en regnorm i munden.

Eddie-bøgerne kan læses fra ca. 2 år og rammer en yngre målgruppe end Sallys far-bøgerne. Det er også muligt at læse om Eddies påfund i 'Eddie skal i zoologisk have', og mon ikke der er flere på vej.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Faustnummer
61499849
ISBN
9788711993552
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser