05 feb.22

Bogliste

Filmatiserede klassikere

Bøger på listen

Vejene

Af Jack Kerouac

Vejene

I 1940'erne krydsede Jack Kerouac det amerikanske kontinent i bil, bus og på tommelen. Hans oplevelser blev til romanen 'Vejene', som blev hele beatgenerationens bibel.
Læs mere

Big Sur

Af Jack Kerouac

Big Sur

Big Sur er et fint sted at sætte tænderne i den mytologiske beat-poets forfatterskab for første gang. Det er en bid, der smager af mere!  
Læs mere

Mus og mænd

Af John Steinbeck

Mus og mænd

Mus og mænd er skrevet på drømmen om frihed hos den amerikanske daglejer. John Steinbeck tilsætter tragedien en bittersød men nødvendig realisme.
Læs mere

Pagten - mit venskab med Karen Blixen

Bille Augusts premiereaktuelle film bygger på Thorkild Bjørnvigs erindringsbog om hans platoniske kærlighedshistorie med Karen Blixen.   
Læs mere

De elendige

Af Victor Hugo

De elendige

Om en undsluppen galejslaves livslange kamp for at leve en agtværdig tilværelse og for at hjælpe samfundets ulykkelige i Frankrig i årene efter Napoleons fald.
Læs mere

Klokkeren fra Notre-Dame

Eller 'Notre-Dame kirken i Paris' er et romantisk mesterværk om Frankrigs middelalder og livet som afvist af fællesskabet.
Læs mere

Lykke-Per

Af Henrik Pontoppidan

Lykke-Per

Lykke-Per har klassikerstatus. Den imponerende udviklings – og kærlighedshistorie giver et suverænt indblik i, hvad der danner et menneske.
Læs mere