04 maj.23

Bogliste

Filmatiserede klassikere

Bøger på listen

Utålmodige hjerter

Af Stefan Zweig

Utålmodige hjerter

Zweigs mesterlige roman giver et eminent indblik i det selviske menneskesind, når det tror sig allerbedst og uegennyttigt.
Læs mere

Mus og mænd

Af John Steinbeck

Mus og mænd

Mus og mænd er skrevet på drømmen om frihed hos den amerikanske daglejer. John Steinbeck tilsætter tragedien en bittersød men nødvendig realisme.
Læs mere

Vejene

Af Jack Kerouac

Vejene

I 1940'erne krydsede Jack Kerouac det amerikanske kontinent i bil, bus og på tommelen. Hans oplevelser blev til romanen 'Vejene', som blev hele beatgenerationens bibel.
Læs mere

Rebecca

Af Daphne Du Maurier

Rebecca

Sansemættet og atmosfærefyldt roman om kærlighed, jalousi og had, der rækker ud over graven. Originaludgave: 1938
Læs mere

Pagten - mit venskab med Karen Blixen

Om et utroligt venskab, en platonisk kærlighedshistorie mellem den karismatiske forfatter Karen Blixen og den begavede lyriker Thorkild Bjørnvig.
Læs mere

Lady Chatterleys elsker

'Lady Chatterleys elsker' står i dag som en klassiker. Det er en meget sanselig fortælling om en kvindes liv, frigørelse og ikke mindst lyst. Originaludgave: 1928
Læs mere

Stolthed og fordom

Af Jane Austen

Stolthed og fordom

Dengang et blik var nok til at få et hjerte til at smelte. Hertfordshire i 1800-tallets England danner ramme for Jane Austens romantiske roman Stolthed og fordom.
Læs mere

Tema

Tema

Bogen bag filmen

En god filmatisering kan bringe vores litterære helte og skurke til live på det store lærred. Her begynder din dag i ly fra det våde vejr.
Læs mere