Bog

General Brushane og Den lille Klæbeånd

Af (
2022
)

Anmeldelse

General Brushane og Den lille Klæbeånd

28 mar.22

Hylende morsom billedbog om at være søn af et genfærd anbefales til højtlæsning fra 5 år.

At være søn af et genfærd, der skal skabe skræk og rædsel for en gammel General Brushane, der ikke lader sig skræmme, er virkelig svært, særligt når man meget hellere vil lave perleplader og brodere.

På herregården Brushaneholm bor Far Genfærd og hans søn, Den lille Klæbeånd. Når de står op inden midnat, snavser de sig til, inden Far Genfærd begynder sin undervisning af Den lille Klæbeånd. Hver nat når klokken slår tolv, skal de nemlig skræmme General Brushane. Han er den sidste Brushane i sin slægt, og han forlanger, at de gør ham virkelig bange hver nat! Men Den lille Klæbeånd er bange for Generalen, fordi han har gebis, der klaprer. Og Den lille Klæbeånd vil heller ikke overtage Far Genfærds firma, for han vil i stedet være elevatorstewardesse i et stormagasin, og der er ikke noget, der kan skræmme Generalen. Uanset hvad Far Genfærd forsøger, ender han med at falde om af udmattelse hen på morgenen. Ligesom den rasende General. Måske skal der tages ganske andre midler i brug, for at gøre den gamle General rigtig bange?

Det er en hylende sjov billedbog, der oprindeligt er lavet i samarbejde med Aarhus Bibliotekerne som en del af skoletilbuddet 'Lydbanko' for 1.-2. klasse med støtte fra Statens Kunstfond. Cato Thau-Jensen står bag flere bøger, som kan kendes på de ekspressive karakteristiske illustrationer, der understøtter teksten, så helheden bliver endnu mere skør og skæg. Navnene i fortællingen er helt geniale, og det er svært ikke at læse historien om slemme Far Genfærd og hans artige søn, Den lille Klæbeånd, igen og igen. Men det er jeg overbevist om, at alle børn er helt med på.

Bogdetaljer

Forlag
Vild Maskine
Faustnummer
62297948
ISBN
9788772272399
Antal sider
29

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer