Bog

Fing

Af (
2021
)

Anmeldelse

Fing

23 jul.21
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

David Walliams er tilbage med endnu et bizart eventyr, der kan få både børn og voksne til at grine højt.

Historien handler om det venlige, kærlige og særdeles rolige ægtepar hr. og fru From, der begge er bibliotekarer, og deres frygtelige datter Felicia, som har alt, men som vil have MERE! Hun kræver og kræver, og hendes stakkels forældre gør alt for at tilfredsstille hendes evindelige krav. Da der snart ikke er flere ting, skrækkelige Felicia kan bede om, forlanger hun at få en Fing! Men ingen ved hvad en Fing er. 

Felicias forældre skynder sig på biblioteket, efter de har båret Felicia i skole. Her må de efter timers utrættelige søgning til sidst snige sig ned i den forbudte bibliotekskælder, hvor de endelig finder ’Det store monsterleksikon’. Her finder de ud af hvad en Fing er: ”Dette, det sjældneste af alle sjældne væsner, lever kun i den dybeste, mørkeste, mest junglede jungle”. Og der står desuden en advarsel: ”Det er verdens værste kæledyr”. Nu må hr. From rejse til den dybeste, mørkeste, mest junglede jungle for at efterkomme sin forkælede datters ønske. Og måske er der ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget?

'Fing' er en grotesk, sjov og typisk David Walliams-historie. Bogen er, som Walliams’ andre bøger, krydret med Tony Ross’ fantastiske illustrationer. Illustrationerne tilfører et eget lag af humor til historiens mange skæve problematikker. Tematikkerne er åbenlyse, men karikerede i sædvanlig stil. Man skal f.eks. opføre sig ordentligt og ikke forlange mere, end man har brug for. Lidt gammeldags måske, men i disse ekstreme rammer er det virkelig sjovt. David Walliams har en særlig evne til at beskrive alvorlige emner, så det bliver sjovt, og jeg er imponeret over, at han kan få voksne med på legen igen og igen.

Bogdetaljer

Forlag
HarperCollins Nordic
Oversætter
Kim Langer
Faustnummer
39239086
ISBN
9788771918502
Antal sider
264

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser