30 jan.23

Bogliste

Klassesamfundet i Europa

Bøger på listen

Forvandlingens metode

Af Édouard Louis

Forvandlingens metode

Édouard Louis' odyssé mod den kulturelle og økonomiske elite er en indsigtsfuld og rørende indgang til forfatterskabet og livet som privilegeret uprivilegeret.
Læs mere

Storebror

Af Mahir Guven

Storebror

Fremragende fransk debutroman om immigrantlivet i en forstad, hvor fremmedgørelse, fattigdom og fordomme er støbt i betonen.
Læs mere

Højt på strå

Af Anke Stelling (f. 1971)

Højt på strå

Vred og humoristisk bog om venskab, kærlighed og forældreskab i skyggen af det moderne, tyske klassesamfund.
Læs mere

Elendigheden

Af Andrzej Tichý

Elendigheden

Andrzej Tichý har skrevet en vild roman, der sprænger rammerne og fletter vold sammen med klassisk musik i en sært poetisk fortælling.
Læs mere

Unge Mungo

Af Douglas Stuart (f. 1976-05-31)

Unge Mungo

Barsk, følsom og virkelighedsnær fortælling om at vokse op og blive til i Glasgows forråede og maskuline miljø i 90’erne. En (læse)værdig efterfølger til Shuggie Bain.
Læs mere

Skammen

Af Annie Ernaux

Skammen

'Skammen' sætter Ernaux’ forfatterskab i et større perspektiv ved at vise, hvordan en voldsom hændelse i barndommen bliver en livslang skam.
Læs mere

Shuggie Bain

Af Douglas Stuart

Shuggie Bain

En stor, hjertegribende og barsk fortælling fra 80’ernes Glasgow om en opvækst på samfundets bund og en søns ufravigelige kærlighed til sin alkoholiserede mor.
Læs mere

Omsorg

Af Claire Keegan

Omsorg

Rørende fortælling om fattigdom og medmenneskelighed i 1980’ernes Irland. På trods af sit beskedne omfang sætter denne historie sig solidt fast i sin læser.
Læs mere