Bog

Verhoevens afdeling - Rosie

Af (
2022
)

Anmeldelse

Verhoevens afdeling - Rosie

18 jan.23

Forrygende tegneserie baseret på Pierre Lemaitres populære krimiserie om kommisær Camille Verhoeven.

Camille Verhoeven er ikke en typisk helt. Han er født med hypotrofi og måler kun 1,45 m. Det skyldes at hans smukke kunstnermor Maud røg for mange cigaretter og samtidig sjældent sørgede for, at han fik noget ordentligt at spise. Som voksen er Verhoeven temmelig introvert, snedig, grænsende til det usympatiske. Han arbejder virkelig hårdt og nærer intet ønske om at være populær. Hans team består af den elegante Louis, den nærige Armand, og kvindebedåreren Jean-Claude. Privat er Verhoeven, til sin egen evige overraskelse, kæreste med den smukke journalist Iréne.

Verhoeven arbejder på en sag, hvor bombemanden John Garnier, kaldet Jean, har placeret en mængde bomber rundt om i Paris. Da den første bombe sprænger, ved politiet at John er alvorlig! Johns historie er, at hans kæreste blev dræbt af hans mor Rosie, som derfor sidder fængslet. Nu ønsker John pas og flybilletter samt 5. mio. euro til ham og hans mor, så de kan komme til Australien. Han vil desuden kun tale med kommissær Verhoeven, og gør politiet ikke, som han forlanger, truer han med at sprænge de resterende bomber, hvoraf den ene befinder sig ved en børnehave. Sagen er opslidende, og John vil ikke gå ind på nogle af Verhoevens betingelser. Men de fleste mennesker har en svaghed, og den er Verhoeven opsat på at finde. Hos enten John eller Rosie.

John Garniers komplicerede forhold til moren, trækker paralleller til Camilles forhold til sin mor, som han elsker, selvom hun er skyld i hans handicap, for hun har også givet ham nogle unikke talenter. Verhoevens åbenbaring er tegnet så fint og er et gennemført sidestykke til Verhoevens eget store talent for at tegne. Genfortællingen af historien i tegneserieform er forrygende, og illustrator Yannick Corboz har ikke kun gengivet karakterer og stemning, men også husket at tilføre det strejf af humor, som fortællingen også indeholder. Man får lyst til mere!

Bogdetaljer

Forlag
E-voke
Oversætter
Claus Fenger
Faustnummer
134156562
ISBN
9788793952904
Antal sider
74

Tema

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer