Bog

Koglesugeren

Af (
2020
)

Anmeldelse

Koglesugeren af Bjørn F. Rørvik

16 aug.20
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Det geniale makkerpar er tilbage og giver mindelser om Rune T. Kiddes eminente humor. Karaktererne er skøre og historien umanerlig sjov.

Den rethalede Pattegris kommer på besøg hos Ræven, der er i gang med at ryste sit tæppe i stuen, der er helt fyldt med hår, men selvom Pattegrisen hjælper, virker det som om, der blot kommer endnu flere rævehår på tæppet. Ræven overvejer kort, om han skal begynde at dyrke radiser eller måske svampe? Udenfor står to langbenede gnaskefugle, der siger, at Ræven burde have en koglesuger, ligesom Fatter har, for den vil kunne få bugt med det behårede tæppe. Og med den besked løber de afsted ind i buskadset med Rævens ene sutsko, der lå gemt i tæppet, så de kan gnaske på den.

Ræven beslutter at spørge Fatter, om han kan låne hans koglesuger, selvom han godt ved, at Fatter kaldes Surefatter, fordi han er ret arrig, faktisk så arrig, at han kommer til at lugte af peber! Desuden kaster han med kogler, når han bliver gal. Henne hos Surefatter praler han af sin koglesuger fra Norge. For selvom han er en surling, er han også en pralhals. Og han fortæller, at allerede nu har koglesugeren 200 kogler på tanken. Og den kan både suge elge og store rødder op. Faktisk er den så stor, at den kræver sugekort, og sådan et har Surefatter ikke. Siden han ikke vil låne Ræven sin koglesuger, udtænker Ræven en genial plan for at få fat på maskinen. En der involverer en grise-norsker, en gul bommertknap og nogle grankviste.

Jeg kan ikke stoppe med at grine, når jeg læser historierne om det umage vennepar, der foregår i en absurd verden, hvor de vanvittige indslag er normalen. Historien handler om, at man ikke skal være egoistisk, men dele det, man har. Man skal desuden være opfindsom, og frem for alt skal man være en loyal ven. Jeg er stor fan af bogens mange lag, af Bjørn F. Rørviks gode hjerne, der står bag de sjove ord og den tossede historie og af Per Dybvigs naive, levende og løse streg. Bogen er ideel at læse sammen med børn fra ca. 5 år, og både børn og voksne vil grine højt. Makkerparret har tidligere samarbejdet om andre historier om de to venner, som også varmt kan anbefales.

Bogdetaljer

Forlag
Jensen & Dalgaard
Oversætter
Kamilla Jørgensen
Faustnummer
48611664
ISBN
9788771516364
Antal sider
44

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser