Bog

Sapiens : en graphic history

Af (
2020
)

Anmeldelse

Sapiens : en graphic history

18 nov.20

Harari har I samarbejde med belgiske David Vandermeulen og franske Daniel Casave omdannet sin bestseller til en fremragende graphic novel.

Første del af Hararis trilogi omhandler menneskets forhistorie. Den israelske historiker har virkelig forstået at gøre tungt stof tilgængeligt, og med denne udgivelse bliver det endnu lettere at forstå, hvad vi egentlig er for nogle skabninger.

I denne bog er forfatteren den gennemgående figur, der i første omgang prøver at stille sin niece Zoes videbegærlighed. Det gør han blandt andet ved at tage hende med på rejse, hvor de møder en række eksperter, der kan forklare menneskets udviklingshistorie på en forståelig måde.

Det er et genialt greb, og illustrationerne gør virkelig det, de kan gøre, når det fungerer bedst: visualiserer tungt stof, så det er begribeligt for lægmand.

På relativt kort tid kommer vi igennem virkeligt meget og får en forståelse for menneskehedens udbredelse og udvikling, hvordan vi især adskiller os fra andre arter og ikke mindst, hvordan vi er en race, selv om vi kan se meget forskellige ud.

Det er humanistisk formidling, når den er helt i top, og man kan kun glæde sig til de næste bind: 'Homo Deus' og '21 ting du bør vide om det 21. århundrede'.

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Oversætter
Joachim Wrang
ISBN
978-87-11-98440-6
Antal sider
245

Tema

Tema

Tegneserier og graphic novels

Vi belyser mangfoldigheden inde for tegneserier og graphic novels og sætter gennem en række anmeldelser, analyser og artikler ord på, hvad de flotte grafiske udgivelser kan.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer