Bog

Slim

Af (
2021
)

Anmeldelse

Slim

15 jul.21

At påstå Niller er en almindelig dreng er en underdrivelse, og sammen med Slim kan han udrette næsten alt. Nonsenshistorier når de er bedst.

Niller er 11 år og bor på Gylleø sammen med sine forældre og sin storesøster Jørdis, der er virkeligt ondskabsfuld. Og man har ikke ondt af Niller, fordi han sidder i kørestol, men fordi Jørdis er ekstremt modbydelig overfor ham. Forældrene har meget travlt, faren er fisker, og moren sælger de fisk, han fanger.

Da Nillers fødselsdag nærmer sig, får han en fornemmelse af, at Jørdis har en særlig led overraskelse i ærmet. Og ganske rigtigt. Hun har nemlig samlet alt det mest ulækre i hele verden på glas, som er placeret overalt; slam fra afløbet, ostebøvser, vortesuppe, gulbrunt pus og meget mere. Mens Niller til sin rædsel gennemgår de mange glas, finder han en stykke papir, hvorpå der står "Nillers fødselsdagsoverraskelse".

Jørdis har planlagt at hælde en brøkdel fra alle glassene i badekarret, når Niller skal have sit årlige karbad, men Niller er ikke sådan at skræmme, så han beslutter, at hun skal smage sin egen medicin. Da han hælder alle de afskyelige ting op i badekarret, sker der noget virkeligt mærkeligt. Alt det klamme forvandler sig til én samlet organisme, en tornado af Slim. En slimnado, der kan forvandle sig til alt i hele verden. Sammen flyver Niller og Slim ud ad badeværelsesvinduet, ud på hævntogt over alle de dårlige voksne, der skræmmer og mishandler børn. Og dem er der mange af!

David Walliams er eminent til at beskrive et hav af skurke, hvis navne og udseende passer til, hvor afskyelige de er. Han er forrygende til at skrive humoristiske bøger, der altid hviler på alvorlige emner som ensomhed, mobning samt fravær af forældre og gode voksne. Hans sprog er enkelt, derfor er bogen meget velegnet til højtlæsning fra ca. 7 år. Tony Ross’ skønne s/h illustrationer pryder bogen og tilfører en ekstra tand til humor-barometeret.

Bogdetaljer

Forlag
HarperCollins Nordic
Oversætter
Kim Langer
Faustnummer
39239035
ISBN
9788771918496
Antal sider
311

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer