Bog

Ugler i mosen eller ulv i posen?

Af (
2019
)

Anmeldelse

Ugler i mosen eller ulv i posen? af Tony Ross

07 jan.20
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Den klassiske fortælling om en meget snedig ulv og nogle mindre snedige får i nye klæder eller poser, om man vil.

Hr. Ulv er en snu fyr, som desværre ikke længere kan passe sine fåreklæder, når han skal på jagt efter en lækker lammesteg, så han må ty til andre midler. Han trækker simpelthen en sæk over hovedet, så fårene ikke kan genkende ham og tager navneforandring til Hr. Frikassé. Og han har heldet med sig. Et lille lam, som nærmest har ordet lammesteg printet på sin indbydende bagdel, kommer en dag ikke hjem!

Fårene bliver rigtig bange, både for Hr. Ulv og for Hr. Frikassé, og holder sig på afstand. Ulven må igen skifte forklædning, nu til enten Hr. Lammekrone eller Hr. Kølle. Og lammene forsvinder nu med en vis hast. Indtil fårene gør fælles front og bevæbnet med knortekæppe flygter deres vej ved tanken om de fire nu ulve, de er oppe imod. Derefter tager historien en uventet drejning.

Tony Ross’ humor og skønne tegninger er i særklasse. Ulven er med sin lange snude og buskede hale ret genkendelig for læseren og kan åbenbart stadig narre de dumme får. Det er en meget simpel fortælling, men pga. den gode humor og de sjove illustrationer skiller den sig ud.

Tony Ross har illustreret mere end 800 bøger, men desværre er der ikke så mange af dem, der er oversat til dansk. 

Bogdetaljer

Forlag
Lamberth
Oversætter
Lena Lamberth
ISBN
9788771616477
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser