Bog

Flyvebogen: Rejsen til monstrenes ø

Af (
2019
)

Anmeldelse

Flyvebogen: Rejsen til monstrenes ø af Jakob Martin Strid

12 okt.19

Jakob Martin Strid fortæller endnu et fantastisk eventyr i velkendte farver og former. Flyvebogen bør findes i ethvert hjem, med eller uden magi.

Kan man skrumpe et monster? Kan man flyve blot ved at sutte på hindbærbolscher, mens man tænker på hindbær og skyer? Det kan man i den grad i ’Flyvebogen’.

I ’Flyvebogen’ optræder både gamle kendinge, men også helt nye figurer. Vi møder den blå elefant Mimbo Jimbo sammen med Post- geparden og Tapiren. Bogen starter med, at pigen Minna ikke kan finde sin lillebror Austin, efter at han har undersøgt en mærkelig vindmaskine i Kløvermarken. Minna tager ud til Kløvermarken, hvor hun møder heksen Baba Jago, der fortæller, at Austin er blæst væk. Sammen med Mimbo Jimbo, Post-geparden og Tapiren, skal Minna lære at flyve, så de fire sammen kan komme afsted og lede efter Austin. Da det lykkes dem, vha. forskellige lettilgængelige remedier, flyver de over København og ud over havet for til sidst at lande på Monstrenes Ø.

På Monstrenes Ø bor der tre store og søde monstre, sammen med Austin, som styrer dem alle tre. Nu er bandet Metallica også lidt med i historien. Det er kun Jakob Martin Strid, der kan blande et heavy- band ind i et eventyr. Og hvad gør man, når de armbånd man brugte til at komme over havet med, ikke er der længere? Og hvad med monstrene?

Jakob Martin Strid er for alle. Uanset om du er barn eller voksen, kan du ikke undgå at blive grebet af magien og de lækre tegninger i stærke farver, som umiddelbart hurtigt kan studeres, men hvis nu man kigger godt efter, gemmer der sig mere end øjet lige ser. 

Man har det som Peter Pan, når man læser ’Flyvebogen’. Hvem gider at være voksen og glemme, hvordan man flyver? Verden burde være befolket af figurer fra Jakob Martin Strids bøger, så var der mere magi og mindre tristhed.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
ISBN
9788702286601
Antal sider
70

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer