Bog

De tre musketerer - D'Artagnan

Af (
2023
)

Anmeldelse

De tre musketerer 1: D’Artagnan

14 jun.23
AfKatrine Colmorn

Vanvittigt spændende og imponerende mangaversion af en af de mest elskede litterære klassikere gennem tiden.

Med stærkt tegnede fægtesekvenser og karakterer med masser af saft og kraft er dette første bind af De tre musketerer blevet til en virkelig fed tegneserie, der efterlader læseren sulten efter mere. Den er virkelig værd at læse, også selvom man kender historien.

På trods af at have læst originalromanen og set flere filmversioner af denne historie, bliver jeg straks revet med af det nervepirrende plot, der viser sig at egne sig forbløffende godt til mangaformen. Historien er heldigvis, som den skal være, og tegningerne gør fortællingen uimodståeligt levende og dynamisk ved skiftevis at bygge stemningen og forventningerne op med fokus på detaljer og antydninger, for så at udløse energien i de flotteste actioneksplosioner, man kan forestille sig.

Dette første bind har fået navn efter D’Artagnan, og den unge fægter bliver vejen ind i historien om de tre musketerer. Han er en stolt og modig, ja nogle ville nok snarere kalde det dumdristig, ung mand, der er opsat på at blive en af kongens trofaste musketerer som sin far. Skæbnen og D’Artagnans eventyrlyst gør, at han lynhurtigt får en vigtig rolle at spille i dødsensfarlige forviklinger omkring kong Louis XIII og hans dronning.

Det bliver en stejl læringskurve for den uskyldige musketerkandidat, men mødet med kærligheden i form af den skønne Constance forsøder heldigvis rejsen mod musketerernes rækker. Denne historie har alt, hvad man kan ønske sig af interessante karakterer, drama og kærlighed. Her er spændende og smukke kvinder, og ærefulde og modige mænd, samt vidunderligt onde skurke. Portrætteringen af musketererne Aramis, Athos og Porthos er virkelig vellykket, og sløret løftes for deres individuelle historier, der er med til at gøre dem noget mere interessante at læse om end det endnu ret ubeskrevne blad D’Artagnan, der blegner lidt ved siden af.

Figuren Milady bliver også noget helt særligt som manga, og det er ikke svært at forstå, at mændene omkring hende mister orienteringen en smule i hendes selskab. Kampsekvenserne er sindssygt flot tegnet, ekstremt dynamiske med masser af detaljer. Man får nærmest en slags Matrix-fornemmelse, der kalder på læserens udelte opmærksomhed, under fægteduellerne i bogen, og det er en lækker oplevelse at fordybe sig i dette mashup af højt tempo og slowmotion.

Det er ikke helt ufarligt at fortolke en så elsket klassiker som 'De tre musketerer', men denne vellykkede mangaversion indeholder alt det bedste fra originalen og formår at bevare spændingen hele vejen igennem. Og eftersom dette blot er første bind, er der mere at glæde sig til. Næste bind i serien er navngivet efter den gådefulde og uimodståelige Milady, hvilket lover rigtigt godt. 

Bogdetaljer

Forlag
Cobolt
Oversætter
Vigan
Faustnummer
136057375
ISBN
9788770857864
Antal sider
189

Tema

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser