Børnenes litteraturpris

Artikel

Orlaprisen 2021

Børnejuryen har talt, og de nominerede bøger til Orlaprisen er fundet. Der er nomineret 25 bøger i 5 forskellige kategorier, og alle kan lånes på eReolen Go, hvor afstemningen også finder sted.
Læs mere

Nyeste anmeldelser - Børnelitteratur

Holger

Nicolai Hvidberg Jørgensen udgiver endelig sin bog om Holger Danske, et projekt der startede på teenageværelset som en drengs hyldest til sit idol Peter Madsen.

Mio, min Mio (Ved Kina Bodenhoff)

Astrid Lindgrens elskede klassiker i nye smukke og farverige klæder. Læs bogen for et barn i skolealderen og glæd jer over, at der er skrevet fortællinger som denne.

Originaludgave: 1954

Læs mere

Isens dæmoner

Kursen er sat mod Himalaya på jagt efter Yeh-tehen i et hæsblæsende eventyr i bedste Indiana Jones stil til børn fra ca. 10 år.

Læs mere

Eventyrhuset

En eventyrlig og fin fantasyroman, der udover at underholde og betage får sin læser til at stoppe op og tænke.

Læs mere

Artikel

Styrk dit barns sprog

Vil du som forælder gerne hjælpe dit barns sprog på vej, kan du gå på opdagelse på sprogsporet.dk, hvor du finder idéer til lege og gode bøger.
Læs mere

Artikel

Gode børnebøger: Inspirationslister

Klik dig videre til masser af inspiration til gode læsoplevelser for børn og unge på den alfabetiske liste. I alle emnelisterne optræder bøgerne til de mindste børn først på listen, og længere nede følger læseinspirationen til større børn og unge.
Læs mere