Nomineret til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris 2020

Ud af det blå

Smukke illustrationer og en rørende fortælling gør dette til en årets bedste billedbogsudgivelser. Et visuelt mesterværk, overraskende i både ord og billeder.

Læs mere

Italiensk børnebogsklassiker

Anne Franks Dagbog - graphic novel

Den 31. marts var det 75 år siden, Anne Frank omkom som 15-årig i Bergen-Belsen. Hendes dagbog vil for evigt stå som et visnesbyrd, der viser os hverdagen som jødisk flygtning. Ari Folman har lavet en særdeles smuk og vellykket tegnet gengivelse af Anne Franks berømte dagbog.

Læs mere

Højtlæsningshits til de hjemsendte

Højtlæsning er et hyggeligt ritual, og måske er der god tid til at samles om bøgerne de kommende uger. Også de lidt større børn, der selv kan læse, har glæde af højtlæsningen.

Der er utallige gode grunde til at læse højt og blive ved med det. Her er en håndfuld, der er helt sikkert flere, og lister med inspiration til læsningen. 

Læs mere

Gode børnebøger: Inspirationslister

Klik dig videre til masser af inspiration til gode læsoplevelser for børn og unge på den alfabetiske liste. I alle emnelisterne optræder bøgerne til de mindste børn først på listen, og længere nede følger læseinspirationen til større børn og unge. Hvis du klikker på bøgerne, kan du læse Litteratursidens anmeldelse og få en kvalificeret vurdering af blandt andet emner, kvaliteter, sprog og målgrupper. Endelig kan du reservere bogen på biblioteket eller på eReolen

Læs mere
#3A3B3D

Læs (også) digitalt

Skærme kan bruges til andet end spil og sociale medier. Når skærmen bliver platform for læseoplevelser, opstår en række muligheder for fordybelse, og det digitale bibliotek har aldrig lukket.

Læsdigitalt.dk kan du finde en række digitale veje til gode læseoplevelser for børn. Du kan desuden gå på opdagelse i Din Digitale Rejseplan med et udvalg af gode digitale tilbud. Her er et par gode eksempler på gratis digitale tjenester med læseoplevelser for børn: 

Læs mere