Bog

Mysteriet om hullet i væggen

Af (
2024
)

Anmeldelse

Mysteriet om hullet i væggen

15 apr.24

En sød og farvestrålende fortælling til gode højtlæsningssituationer for de yngste skolebørn.

Første bind om de magiske mus Musse og Helium, der blev født i Dyreriget for 200 år siden, hvor jægerduerne ville tage magten i riget ved at forsøge at stjæle den magiske guldost. Musenes forældre herskede over Dyreriget, og for at beskytte deres to børn, sendte de dem til Menneskeverdenen på en form for børnehjem og slettede deres hukommelse.

Musse og Helium kommer til at bo hos pigen Camilla, der indretter et værelse til dem i klædeskabet, og de lever de et ganske almindeligt liv, hvor de bla. er udenfor at lege, men de skal passe vældig godt på naboens kat Sigge!

En dag opdager de et mystisk hul i væggen, som leder dem ind i Dyreriget, hvor de både møder varulven Ta-Ta og griseløven Charlie, men de må flygte tilbage til Menneskeverdenen på grund af de frygtede jægerduer. De opdager, at indgangen til Dyreriget ikke er samme sted hver gang, og da de besøger riget igen, møder de heller ikke de samme dyr. Anden gang møder de tante Gribelina, en stor grib med lilla kløer, og de to mus skal camouflere sig i sneglebæ, for at undgå de onde jægerduer. Da de kommer på besøg tredje gang møder de ikke kun larven Larvis, men Ta-Ta vil også fortælle dem hemmeligheden om deres forældre, Trolde-Rotte og alt det andet.

Camilla Brinck har skabt en magisk fantasiverden med masser af spænding og humor til yngre børn. Der er mange fine tematikker i bogen, både om at være god og om tillid og kærlighed. Derudover er de klassiske fantasyingredienser til stede; eventyrvæsner, magi og god/ond. Illustrationerne af Jan Jäger er Disney-inspirerede med masser af power på farverne, og læseren må overgive sig til billedernes gammelromantiske magi.

 

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Oversætter
Louise Langhoff Koch
Faustnummer
137987937
ISBN
9788727131559
Antal sider
174

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer