Bog

Se, jeg vipper!

Af (
2022
)

Anmeldelse

Se, jeg vipper!

14 nov.22

En sanselig og legende samling af små, kreative digte om hverdagen set gennem et barns umiddelbare øjne.

Birgitte Krogsbøl har tidligere begejstret os med sin sprudlende og fænomenale ordleg i Klappelade syltefisk og Den fnuggede himmel-pop-trompet. I denne udgivelse får hun følgeskab af Signe Kjær, som tryller livlige og detaljerede illustrationer frem med en blød og mild farvepalet.

Digtene omhandler et barn og dets bamse. Handlingen begynder om morgenen med det tynde bløde morgenlys, og den slutter af ved puttetid med bamsekram i sengen. Derimellem tager digtene os med i det, som et sansende og legende barn kan finde på i løbet af en dag. Bamsen Nalle løber rundt i skovbunden, der gynges højt på gyngen i haven, og pludselig må toilettet besøges. Gryder, pander og ting i skuffer forvandler sig med fantasiens kraft, så havet dukker op med fisk, sejl og spand.

Brudstykkerne vises fra barnets perspektiv, og der hoppes fra en situation til en anden. Bogen viser de sjove og skæve ting, som børn lægger mærke til. Det er fantasien, legen, kroppen og sanserne, der er det bærende, og dermed er bogen opmærksom på børns måde at opleve verden på. Dette understreges også i de farverige illustrationer, der skildrer det hele nedefra.

Rimene er meget fine at læse højt, og det er en skøn, poetisk og fantasifuld hverdag, der udfolder sig på siderne. 

Bogdetaljer

Forlag
Høst
Faustnummer
62684461
ISBN
9788702356786
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer