Bog

Cirkusponyen

Af (
2020
)

Anmeldelse

Cirkusponyen af Lin Hallberg

15 maj.20

Letlæst serie om dyr af den populære forfatter til bøgerne om shetlandsponyen Sigge.

’Cirkusponyen’ er syvende bind i den letlæste serie ’Tiger Karlsen, po(t)temager’, som begynder med historien ’Dyrene flytter ind’. Seriens omdrejningspunkt er søskendeparret Liv og Lasse, som elsker dyr, og de bor ude på landet i nærheden af den lille by, Strandby. Deres nabo er Tiger Karlsen, som de fejlagtigt antager er dyrlæge, fordi de tror, der står potemager på hans cykelanhænger. I virkeligheden er Tiger keramiker, men han tager sig også af syge og hjemløse dyr.

I dette bind er der kommet cirkus til byen, og Lasse og Liv glæder sig til forestillingen. Der er både klovne, ildslugere og dyretæmmere, og der lugter så dejligt af savsmuld, popcorn og dyr i manegen. Da den lille cirkuspony, Tess, skal på banen, går det imidlertid ikke som planlagt. Den gider ikke optræde, men laver ballade og stikker af. Hvad skal der nu blive af den? Måske kan Tiger Karlsen hjælpe med at finde et nyt hjem til den.

Det er en fin letlæst serie skrevet af svenske Lin Hallberg, som er kendt for de populære bøger om shetlandsponyen Sigge. Lixtallet spænder fra 16-20. Handlingen er lige til at gå til, og hver side er krydret med søde og sjove illustrationer. Forrest i bøgerne er der desuden et persongalleri med en præsentation af de vigtigste personer og dyr, hvilket har den fordel, at de enkelte bind ikke behøver at blive læst i kronologisk rækkefølge. Bagerst findes et oversigtskort over Strandby.

En fin serie til alle, der elsker dyr. Til højtlæsning fra 5 år og selvlæsning fra 8 år.

Bogdetaljer

Secondary title
Tiger Karlsen, Po(t)temager, 7
Forlag
Lamberth
Oversætter
Lena Lamberth
Faustnummer
47840619
Graphic
Karin Åström Bengtsson
ISBN
9788772240442
Antal sider
60

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer